Početna / Vesti naslovna strana / SymOrg 2018 – Treći dan

SymOrg 2018 – Treći dan

Trećeg dana Simpozijuma održana je radionica  u okviru realizacije projektnih aktivnosti Erasmus+ projekta Financial management, Accounting and Controlling curricula development for capacity building of public administartion – FINAC. Nakon uvodne reči koordinatora projekta prof. dr Slađane Benković, prezentovani su dosadašnji rezultati i dogovoren je nastavak aktivnosti u cilju prenošenja najboljih iskustava učesnika iz regiona. Učesnici radionice bili su članovi odbora i drugi članovi projekta koji su bili učesnici Simpozijuma.

Održan je i četvrti okrugli sto na temu „Blockchain technologies for better business“ koji je vodio prof. dr Miroslav Minović, vanredni profesor FON-a, a u ulozi panelista našli su se doc. dr Mladen Đurić, docent na FON-u; dr Radojko Miladinović, direktor Informacionih tehnologija, Beogradska berza, Srbija; Matija Stanić, specijalista proizvoda, Societe General Bank, Srbija i Novica Ninić, menadžer prodaje,  IBM Cloud.

SONY DSC

Na okruglom stolu se razgovaralo o jednoj od trenutno najaktuelnijih tema – blockchain tehnologiji, sa posebnim fokusom na primeni ove tehnologije u poslovanju. Panelisti su diskutovali o osnovnim prednostima blockchain tehnologije, njenim manama, a posebno je akcentovana mogućnost upotrebe privatnih blockchain-ova u svrhu unapređenja poslovanja u različitim oblastima – upravljanju identitetom, bankarskom sektoru, fintech, poljoprivredi, zdravstvu i drugim oblastima. Prisutni su imali priliku da se bolje upoznaju sa načinom funkcionisanja blockchain tehnologije, a panelisti su se potrudili da odgovore na sva pitanja veoma zainteresovane publike. Svi prisutni na ovom okruglom stolu su se složili da je pomenuta tehnologija koja će se veoma brzo, kako samostalno tako i u kombinaciji sa tradicionalnim tehnologijama, integrisati u svakodnevno poslovanje.

SONY DSC

Današnji dan je bio rezervisan i za posetu Potpećke pećine i sela Zlakusa nedaleko od Zlatibora, gde su učesnici Simpozijuma imali priliku da se bolje upoznaju sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom naše zemlje. Drugi deo učesnika se nadmetao u sportskim igrama u disciplinama kao što su prelaženje poligona sa preprekama, penjanje uz konopac , „zip-line“ i dr.

SONY DSC

dsc_0131