Почетна / Вести основне студије / Позив на такмичење стартапа ‘’Start JLM’’

Позив на такмичење стартапа ‘’Start JLM’’

 

Prijavite se na takmičenje „Start JLM“ i osvojite put u Jerusalim

Амбасада Израела, Health Tech Lab и Frиedrиch Neumann фондација организују „Start JLM“, такмичење стартап компанија из Србије и Црне Горе, на које заинтересовани могу да пошаљу пријаве до 8.октобра, а финале ће се одржати 20.октобра у склопу Smart City фестивала.

Овогодишње такмичење посвећено је иновацијама у здравству – “medtech’’ као и биотехнологији, а пројекат има за циљ да мотивише стартап заједницу да иновативним производима унапреди здравствену заштиту, понуди нова решења за неке здравствене проблеме те олакша приступ здравственим услугама и сервисима. Такмичење, које се у Србији одржава по пети пут, представља заједничку иницијативу општине Јерусалим, Хебрејског универзитета и Министарства спољних послова Израела.

Победничке стартап компаније имаће прилику да се се током вишедневног боравка у Јерусалиму сретну са водећим израелским предузетницима, пословним анђелима, представницима технолошких инкубатора и упознају са начином на који функционише врхунски стартап екосистем у свету.

Пријава

Сви заинтересовани могу пријавити свој стартап на следећем линк до 8. октобра, 0:00. Стручни жири ће изабрати финалисту који ће се представити на завршном догађају у склопу Smart City фестивала, 20.октобра у Дому омладине.
 
Критеријуми

Да би конкурисале ,стартап компаније треба да се представе са иновативним пројектима из области ’’medtech’’-a   и ’’biotech’’-a, као и да се њихов производ или цонцепт односи на ’’med tech’’ и биотехнолоске иновације. Седиште стартап компаније треба да буде у Републици Србији или у Републици Црној Гори, а стартап у почетној фази, са развијеним прототипом.

За више информација пишите нам на: israelinserbia@gmail.com