Почетна / Вести насловна страна / Прва награда за Милицу Маричић у Паризу

Прва награда за Милицу Маричић у Паризу

На такмичењу за најбољи рад студената докторских студија, које су организовали OECD (Organization for Economic Co-operation and Development – Организација за економску сарадњу и развој) и IAOS (International Association for Official Statistics – Интернационална асоцијација за официјелну статистику), асистент Милица Маричић, члан Лабораторије за Статистику, освојила је престижну прву награду.

Друго место је припало студенту докторских студија са Врије Универзитета из Амстердама (Холандија), а треће кандидату са  Универзитета Лувен (Белгија). Тема такмичења је била коришћење официјелне статистике са циљем побољшања квалитета живота становника.

SAMSUNG CSC

Милица Маричић и њени ментори докторске дисертације, проф. др Милица Булајић и проф. др Вељко Јеремић, присуствовали су OECD-IAOS конференцији „Better statistics for better life“ која је одржана у Паризу од 19. до 21. септембра. 2018. године. У оквиру Kонференције су им додељене плакете на посебној пленарној сесији на којој су саопштени резултати такмичења, а награђени рад, под насловом “Assessing the quality of life in the European Union: The European Index of Life Satisfaction (EILS)”, презентован је на сесији која је била посвећена мерењу квалитета живота.

SAMSUNG CSC

Више информација о конференцији и награђеним радовима се може наћи на:

http://www.oecd.org/iaos2018/

http://www.iaos-isi.org/index.php/latestnews/224-ysbs-announcement-of-winners

slika-2