Почетна / Вести насловна страна / Обележен Дан Факултета

Обележен Дан Факултета

Данас је на Факултету организационих наука (ФОН) одржана Свечана академија поводом прославе Дана Факултета и обележавања 49 годинa од оснивања и 47 годинa од почетка наставе.

Свечаној академији присуствовали су представници министарстава, академске заједнице, представници партнерских институција Факултета из корпоративног сектора, као и најбољи студенти.

prof-martic

На самом почетку проф. др Милан Мартић, председник Савета Факултета се обратио присутнима и истакао да дочекујемо ову годишњицу поносни на сјајне резултате које су наши студенти и запослени остварили у претходној школској години. Осврнуо се на историјат ФОН-а те истакао је да је ово можда једини Факултет на овим просторима који није основан од стране академске заједнице већ да је иницијатива кренула од предузећа. Самоиницијативна одлука да се формира ФОН донета је 4. новембра 1968. године, док је 4. новембар 1971. године Факултет званично отворен. У име студената и запослених, професор Мартић се захвалио свим појединцима и организацијама које су подржале и допринеле раду Факултета.

dsc_0467-2prorektor-zrnic-2

Др Саша Стојановић, помоћник министра за дигитализацију у просвети и науци поздравио је присутне у име ресорног министарства и осврнуо се на чињеницу да су науке које се изучавају на ФОН-у, науке које су потребне свима. Честитао је Дан Факултета и пожелео још боље резултате у будућности.

Проф. др Ненад Зрнић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду поздравио је скуп у име ректорског колегијума и пожелео срећан Дан Факултета. Зрнић се осврнуо на то да је Београдски Универзитет добио Erasmus повељу, те да ће од јануара 2019. године, званично бити део овог међународног програма. Самим тим, Универзитет у Београду ће моћи да буде тутор земљама партнерима и да учествује у међународној размени.

dsc_0484

„Поштоване колегинице и колеге, поштовани представници Министарства просвете и технолошког развоја Универзитета у Београду, уважени директори јавних и приватних предузећа, поштовани представници медија, поштоване колегинице и колеге, драги и најдражи студенти добар дан и добродошли на Свечану академију поводом 49 година од оснивања и 47 година од почетка наставе Факултета организационих наука. Искористићу прилику да вас у наредних пар минута упознам са постигнутим резултатима током протекле школске године што се тиче ФОН-а“ – рекао је декан Факултета организационих наука, проф. др Милија Сукновић. Декан се у краткој презентацији осврнуо на највеће успехе постигнуте у претходној години, истакавши то да је ФОН добио међународну акредитацију од стране светски признате организације ASIIN.

djokovic

Доц. др Александар Ђоковић, продекан за наставу на Факултету организационих наука, уручио је награде у виду лаптопова за седам најистакнутијих студената у протеклој години и честитао им на постигнутом успеху и резултатима.

Фондација „Проф. др Бранислав Лазаревић“ наградила је најбољег студента одсека Информациони сиситеми и технологије, Марка Станимировића.

Хор „Полифон“, који чине запослени ФОН-а обележио је своју четврту годину постојања и својим наступом увеличао је свечаност.

dsc_0336dsc_0521