Početna / Vesti naslovna strana / Obeležen Dan Fakulteta

Obeležen Dan Fakulteta

Danas je na Fakultetu organizacionih nauka (FON) održana Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta i obeležavanja 49 godina od osnivanja i 47 godina od početka nastave.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici ministarstava, akademske zajednice, predstavnici partnerskih institucija Fakulteta iz korporativnog sektora, kao i najbolji studenti.

prof-martic

Na samom početku prof. dr Milan Martić, predsednik Saveta Fakulteta se obratio prisutnima i istakao da dočekujemo ovu godišnjicu ponosni na sjajne rezultate koje su naši studenti i zaposleni ostvarili u prethodnoj školskoj godini. Osvrnuo se na istorijat FON-a te istakao je da je ovo možda jedini Fakultet na ovim prostorima koji nije osnovan od strane akademske zajednice već da je inicijativa krenula od preduzeća. Samoinicijativna odluka da se formira FON doneta je 4. novembra 1968. godine, dok je 4. novembar 1971. godine Fakultet zvanično otvoren. U ime studenata i zaposlenih, profesor Martić se zahvalio svim pojedincima i organizacijama koje su podržale i doprinele radu Fakulteta.

dsc_0467-2prorektor-zrnic-2

Dr Saša Stojanović, pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci pozdravio je prisutne u ime resornog ministarstva i osvrnuo se na činjenicu da su nauke koje se izučavaju na FON-u, nauke koje su potrebne svima. Čestitao je Dan Fakulteta i poželeo još bolje rezultate u budućnosti.

Prof. dr Nenad Zrnić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu pozdravio je skup u ime rektorskog kolegijuma i poželeo srećan Dan Fakulteta. Zrnić se osvrnuo na to da je Beogradski Univerzitet dobio Erasmus povelju, te da će od januara 2019. godine, zvanično biti deo ovog međunarodnog programa. Samim tim, Univerzitet u Beogradu će moći da bude tutor zemljama partnerima i da učestvuje u međunarodnoj razmeni.

dsc_0484

„Poštovane koleginice i kolege, poštovani predstavnici Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja Univerziteta u Beogradu, uvaženi direktori javnih i privatnih preduzeća, poštovani predstavnici medija, poštovane koleginice i kolege, dragi i najdraži studenti dobar dan i dobrodošli na Svečanu akademiju povodom 49 godina od osnivanja i 47 godina od početka nastave Fakulteta organizacionih nauka. Iskoristiću priliku da vas u narednih par minuta upoznam sa postignutim rezultatima tokom protekle školske godine što se tiče FON-a“ – rekao je dekan Fakulteta organizacionih nauka, prof. dr Milija Suknović. Dekan se u kratkoj prezentaciji osvrnuo na najveće uspehe postignute u prethodnoj godini, istakavši to da je FON dobio međunarodnu akreditaciju od strane svetski priznate organizacije ASIIN.

djokovic

Doc. dr Aleksandar Đoković, prodekan za nastavu na Fakultetu organizacionih nauka, uručio je nagrade u vidu laptopova za sedam najistaknutijih studenata u protekloj godini i čestitao im na postignutom uspehu i rezultatima.

Fondacija „Prof. dr Branislav Lazarević“ nagradila je najboljeg studenta odseka Informacioni sisitemi i tehnologije, Marka Stanimirovića.

Hor „Polifon“, koji čine zaposleni FON-a obeležio je svoju četvrtu godinu postojanja i svojim nastupom uveličao je svečanost.

dsc_0336dsc_0521