Почетна / Вести основне студије / Дани праксе – први корак ка успешној каријери

Дани праксе – први корак ка успешној каријери

Савез студената Факултета организационих наука, под покровитељством Факултета организационих наука и МТС-а, седми пут по реду организује пројекат Дани праксе.

Пројекат ће се одржати 13, 14. и 15. марта на Факултету организационих наука, а свим студентима ће бити отворена многа врата за почетак будуће каријере и то у оквиру пет делова пројекта: сајам компанија, такмичарски део, CV клиника, „Твојих 15 минута” и панел дискусија.

У холу Факултета организационих наука, 14. и 15. марта, биће организован сајам компанија, на којем ће се представити око 30 компанија које су у потрази за новим кандидатима за посао. На штандовима компанија студенти ће моћи да се информишу о потребним знањима и вештинама за запослење, као и о програмима стручних пракси и пословима које компаније нуде. На овогодишњем сајму представиће нам се бројне успешне компаније, као што су: Adecco, Milšped, Eurobank, Delta Holding, NB SOFT, EyeSee Research, eFront, Wiener Städtische osiguranje, Zepter, Atlantic група и многе друге.

У оквиру CV клинике, која се одржава 13. марта, студенти ће имати прилику да од предавача из области људских ресурса добију савете о правилном писању CV-а, који ће њихову пословну биографију учинити бољом и издвојити из масе осталих приликом конкурисања за посао. Такође, сваки студент ће добити повратне информације у вези своје пословне биографије, као и смернице како да је побољшају. У склопу сајма компанија биће постављен и штанд CV клинике за све студенте који желе да провере своју биографију.

Панел дискусија на тему „Иновације – избор или обавеза?” одржава се 14. марта, где ће студенти моћи да чују да ли је промена начина рада неопходна како би компанија опстала на тржишту и како иновације утичу на њено пословање. Панелисти ће са студентима дискутовати о важности промена у пословању, као и о томе како да се прилагоде динамичном окружењу које их чека након студија.

Овогодишњи пројекат обухватиће и део који се односи на симулацију интервјуа за посао под називом „Твојих 15 минута”. Овај део пројекта ће омогућити студентима да осете како је бити на разговору за посао, као и да лично упознају представнике компанија и добију повратне информације и савете од њих. Неке од компанија које ће учествовати у овом делу пројекта су: MTS, Zilker Technology, MSG, NCR, PwC, Erste banka, Grundfos, WebCentric, Bosch, Meridian, Poslovi Infostud.

Свим студентима који би желели да се опробају у решавању реалног пословног проблема намењен је такмичарски део, који им пружа могућност да путем радионица и студија случаја искажу своје вештине и тако освоје праксу у некој од истакнутих компанија. Компаније које ће учествовати у оквиру овог дела пројекта су: MTS, MSG, NCR и Zilker Technology.

Пријаве за такмичарски део и „Твојих 15 минута” су отворене до 04. марта, а за панел дискусију у периоду од 07. до 10. марта. Више информација о пројекту можете пронаћи на званичном сајту организације, Facebook страници, LinkedIn страници и Instagram профилу.

Желиш да знање примениш у пракси? Не пропусти прилику, нека Дани праксе буду твој први корак ка успешној каријери!