Почетна / Вести насловна страна / Гостујуће предавање проф. др Исак Адижес

Гостујуће предавање проф. др Исак Адижес

У понедељак, 18. марта 2019. године, од 12:30 сати у сали Б103, проф. др Исак Адижес (Ichak Kalderon Adizes) одржаће гостујуће предавање на тему „Моја размишљања о организацији кроз Адижес методологију: животни циклус, промене и стилови доброг/лошег менаџмента“.
Проф. др Исак Адижес је оснивач и професионални директор Адижес Института, Santa Barbara, САД. Творац је методологије која носи његово име и реномирани консултант компанија и влада широм света ( Шведска, Бразил, Мексико, Грчка, Израел ). Познат је по свом јединственом приступу управљању организационим променама заснованом на процесу којим се изграђује узајамно поштовање и поверење. Својим предавањима на четири језика у преко 40 земаља, од Гренланда до Аустралије и Јужноафричке Републике, скренуо је пажњу научне и стручне јавности на свим континентима.
Његове књиге Управљање животним циклусима предузећа, Управљање променама, Тежња ка топ форми и Стилови доброг и лошег управљања преведене су на 24 језика. Рођен је у Скопљу у трговачкој породици сефардских Јевреја. Током Другог светског рата с породицом прогнан је у Албанију. Рат су преживели захваљујући албанској породици која их је сакривала од фашиста до краја 1944. кадасе селе у Београд где Исак Адижес уписује основну школу. Школовање наставља у Израелу у који се пресељава породица крајем 1948. У Јерусалиму 1963. завршио је Економски факултет, магистрирао на Колумбија универзитету и одбранио докторат 1968. године. Током шездесетих година радио је истраживања, изучавајући зашто југословенски феномен самоуправног социјализма, као идеја партиципативног менаџмента не даје онакве економске резултате који се очекују. Предавања држи на енглеском, српском, шпанском и хибру. Комуницира и на македонском, бугарском и италијанском. Однос према српском језику изградио је и захваљујући мајци која му је пренела љубав према српским песмама и музици. Исак Адижес је одржао предавања у преко четрдесет земаља света. Своје филијале оснивао је по многим земљама света од којих су данас најактивније у земљама Скандинавије, Бразилу, Израелу, Кини и просторима Западног Балкана коју покрива Адижес за Југоисточну Европу, основан 1994. у Новом Саду. Основао је 1975. МДОР Институт за развој менаџмента и организациона истраживања, који је 1979. преименовао у Адижес Институт у Лос Анђелесу, који је током 2000. преселио у Santa Barbaru у Калифорнији, где и данас живи са својом породицом.

Молимо да своје присуство потврдите на prijava.predavanje@fon.bg.ac.rs
У случају да број заинтересованих буде већи од капацитета амфитеатра, првенство имају они који су раније резервисали места.

adizes