Почетна / Вести насловна страна / Међународни инфо дан 2019

Међународни инфо дан 2019

У среду, 27. марта 2019. године Факултет организационих наука организује осми Међународни инфо дан. Циљ догађаја је информисање студената основних, мастер и докторских студија, наставника, сарадника и ненаставног особља о постојећим програмима размене, могућностима финснирањa мобилности, наставка студија, обављања праксе, усавршавања или истраживачког боравка у иностранству.

Учесници Међународног инфо дана су представници иностраних универзитета и факултета, релевантних институција, међународних и домаћих организација, културних центара, фондација, студентских организација и други.

Догађај је подељен у три целине. Од 10:00 до 12:00 часова у амфитеатру Б103 биће одржане презентације Фондације Темпус, Универзитета у Београду, Немачке службе за академску размену и Француског института у Србији. Учесници ће говорити о могућностима за одлазак на размену, наставак студија или усавршавање у оквиру програма које нуде.

Други сегмент догађаја намењен је презентацијама партнерских универзитета са којима Факултет има потписане Еразмус+ споразуме, споразуме билатералне сарадње или заједничке пројекте. У овом делу који траје од 12:30 до 14:00 часова у амфитеатру Б103, представиће се Универзитет у Стокхолму – Пословна школа из Шведске, Универзитет у Жилинама – Факултет за менаџмент и информатику из Словачке и Универзитет у Загребу – Факултет организације и информатике.

Од 16:00 до 18:00 часова у сали 106 биће одржана Радионица: Како се пријавити за Еразмус+ размену? Радионица је намењена студентима који желе да се пријаве за одлазак на размену преко програма Еразмус+. Заинтересовани ће моћи боље да се упознају са основним принципима мобилности, процедуром припреме и прикупљања документације и др.

Током целог дана трајања догађаја, од 10:00 до 15:00 часова, у холу Факултета биће посатвљени инфо штандови учесника на којима ће заинтересовани студенти поред презентације у амфитеатру, моћи додатно да се информишу и преузму информативне материјале учесника.

Учесници:

Фондација Темпус ће представити могућности за мобилност студената кроз програме Еразмус + и Ceepus, наставак студија на неком од  Еразмус Мундус заједничких мастер програма и Europassдокументе које студенти могу користити приликом пријаве за мобилности.

Универзитет у Београду, Одељење за међународну сарадњу ће представити могућности размене студената, наставника и административног особља Универзитета у Београду у оквиру Еразмус+ програма кредитне мобилности. Такође, представници Универзитета ће представити платформу МОБИОН  (http://mobion.bg.ac.rs/) за пријаву кандидата за програме мобилности.

Француски институт у Србији ће промовисати студије у Француској и стипендије Владе Републике Француске.

Немачка служба за академску размену – DAAD ће представити могућности за студирање и усавршавање у Немачкој.

Универзитет у Стокхолму – Пословна школа из Шведске са којом Универзитет у Београду и Факултет организационих наука имају потписан Интеринституционални споразум у оквиру програма Еразмус+ за размену и у оквиру кога је до сада оставрено неколико одлазних и долазних мобилности студената, наставника и ненаставног особља.

Универзитет у Жилинама – Факултет за менаџмент и информатику из Словачке, са којим Универзитет у Београду и Факултет организационих наука имају потписан Интеринституционални споразум у оквиру програма Еразмус+ за размену наставника.

Универзитет у Загребу – Факултет организације и информатике из Хрватске, дугогодишњи партнер Факултета, са којим такође постоји Еразмус+ споразум о размени, али и чији ће студенти боравити у тродневној посети ФОН-у.

Студентскe организацијe ESTIEM и AIESEC имаће своје штандове у холу Факултета на којима ће информисати студенте о својим пројектима и програмима усмереним на усавршавање студената у иностранству.

01-poster-medjunarodni-info-dan-sr