Početna / Vesti naslovna strana / Međunarodni info dan 2019

Međunarodni info dan 2019

U sredu, 27. marta 2019. godine Fakultet organizacionih nauka organizuje osmi Međunarodni info dan. Cilj događaja je informisanje studenata osnovnih, master i doktorskih studija, nastavnika, saradnika i nenastavnog osoblja o postojećim programima razmene, mogućnostima finsniranja mobilnosti, nastavka studija, obavljanja prakse, usavršavanja ili istraživačkog boravka u inostranstvu.

Učesnici Međunarodnog info dana su predstavnici inostranih univerziteta i fakulteta, relevantnih institucija, međunarodnih i domaćih organizacija, kulturnih centara, fondacija, studentskih organizacija i drugi.

Događaj je podeljen u tri celine. Od 10:00 do 12:00 časova u amfiteatru B103 biće održane prezentacije Fondacije Tempus, Univerziteta u Beogradu, Nemačke službe za akademsku razmenu i Francuskog instituta u Srbiji. Učesnici će govoriti o mogućnostima za odlazak na razmenu, nastavak studija ili usavršavanje u okviru programa koje nude.

Drugi segment događaja namenjen je prezentacijama partnerskih univerziteta sa kojima Fakultet ima potpisane Erazmus+ sporazume, sporazume bilateralne saradnje ili zajedničke projekte. U ovom delu koji traje od 12:30 do 14:00 časova u amfiteatru B103, predstaviće se Univerzitet u Stokholmu – Poslovna škola iz Švedske, Univerzitet u Žilinama – Fakultet za menadžment i informatiku iz Slovačke i Univerzitet u Zagrebu – Fakultet organizacije i informatike.

Od 16:00 do 18:00 časova u sali 106 biće održana Radionica: Kako se prijaviti za Erazmus+ razmenu? Radionica je namenjena studentima koji žele da se prijave za odlazak na razmenu preko programa Erazmus+. Zainteresovani će moći bolje da se upoznaju sa osnovnim principima mobilnosti, procedurom pripreme i prikupljanja dokumentacije i dr.

Tokom celog dana trajanja događaja, od 10:00 do 15:00 časova, u holu Fakulteta biće posatvljeni info štandovi učesnika na kojima će zainteresovani studenti pored prezentacije u amfiteatru, moći dodatno da se informišu i preuzmu informativne materijale učesnika.

Učesnici:

Fondacija Tempus će predstaviti mogućnosti za mobilnost studenata kroz programe Erazmus + i Ceepus, nastavak studija na nekom od  Erazmus Mundus zajedničkih master programa i Europassdokumente koje studenti mogu koristiti prilikom prijave za mobilnosti.

Univerzitet u Beogradu, Odeljenje za međunarodnu saradnju će predstaviti mogućnosti razmene studenata, nastavnika i administrativnog osoblja Univerziteta u Beogradu u okviru Erazmus+ programa kreditne mobilnosti. Takođe, predstavnici Univerziteta će predstaviti platformu MOBION  (http://mobion.bg.ac.rs/) za prijavu kandidata za programe mobilnosti.

Francuski institut u Srbiji će promovisati studije u Francuskoj i stipendije Vlade Republike Francuske.

Nemačka služba za akademsku razmenu – DAAD će predstaviti mogućnosti za studiranje i usavršavanje u Nemačkoj.

Univerzitet u Stokholmu – Poslovna škola iz Švedske sa kojom Univerzitet u Beogradu i Fakultet organizacionih nauka imaju potpisan Interinstitucionalni sporazum u okviru programa Erazmus+ za razmenu i u okviru koga je do sada ostavreno nekoliko odlaznih i dolaznih mobilnosti studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja.

Univerzitet u Žilinama – Fakultet za menadžment i informatiku iz Slovačke, sa kojim Univerzitet u Beogradu i Fakultet organizacionih nauka imaju potpisan Interinstitucionalni sporazum u okviru programa Erazmus+ za razmenu nastavnika.

Univerzitet u Zagrebu – Fakultet organizacije i informatike iz Hrvatske, dugogodišnji partner Fakulteta, sa kojim takođe postoji Erazmus+ sporazum o razmeni, ali i čiji će studenti boraviti u trodnevnoj poseti FON-u.

Studentske organizacije ESTIEM i AIESEC imaće svoje štandove u holu Fakulteta na kojima će informisati studente o svojim projektima i programima usmerenim na usavršavanje studenata u inostranstvu.

01-poster-medjunarodni-info-dan-sr