Почетна / Вести насловна страна / Отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја – Belgrade Business International Case Competition 2019

Отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја – Belgrade Business International Case Competition 2019

У понедељак 8. априла 2019. године отворено је седмо по реду светско такмичење у решавању пословних студија случаја Belgrade Bussines International Case Competition (BBICC) 2019, на коме ће учествовати чак 20 тимова студената, са престижних универзитета и бизнис школа, из 13 земаља целог света.

Прилику да организује овакво такмичење Факултет организационих наука је добио на основу резултата које су студенти Универзитета у Београду и чланови студентске менаџмент консалтинг организације Case Study Club остварили на светским такмичењима у решавању пословних студија случаја широм света, и захваљујући успешно реализованом BBICC такмичењу у претходниих 6 година.

Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду, прва се обратила присутнима и истакла да такмичење BBICC одлично припрема студенте за изазовни пословни свет, као и да је организација догађаја сваке године на све вишем нивоу.

clp_9113

Анамарија Вучак, држвна секретарка Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, свечано је отворила овогодишњи BBICC и поручила такмичарима: ‘’Најважнија ствар на такмичењу није прво и друго место и награде које ћете добити, већ стварање нових познанстава и склапање мреже пословних партнера. Искористите ту прилику! ‘’

clp_9167

Оснивач и генерални директор проф. др Весна Дамњановић и председници такмичења Ана Јаћимовић, Нина Ђелић и Богдан Раденковић пожелели су добродошлицу такмичарима и захвалили се универзитетима који су дугогодишњи пријатељи такмичења, као и новим универзитетима који по први пут учествују на BBICC-у. Такође, овом приликом, захвалили су се и декану Факултета организационих наука Милији Сукновићу и управном одбору на пруженој подршци за реализацију такмичења.

clp_9145

Тимови са 20 престижних светских универзитета ће се на овогодишњем такмичењу суочити са три реална послова изазова, а своја решења ће представити жирију који чине који чине угледни консултанти и менаџери домаћих и иностраних компанија у Србији.

Финале такмичења ће се одржати 13. априла 2019. године, а ове године ће бити омогућен директан пренос финала, који је обезбедила компанија Телеком Србија.

Више информација о самом догађају можете видети на страници www.bbicc.org