Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а учесници интернационалне школе менаџмента људских ресурса

Студенти ФОН-а учесници интернационалне школе менаџмента људских ресурса

Студенти Факултета организационих наука били су учесници Интернационалне пролећне школе менаџмента људских ресурса, у организацији West University of Timișoara (UVT FEAA International HRM Spring School Timisoara 2019), у Румунији, у периоду од 8-ог до 15-ог априла. Студентски тим који су чинили два студента докторских студија Никола Петровић и Ивана Милинковић, један студент мастер студија Маша Илић, и један студент основних студија Анђела Барјактаровић, предводила је доц. др Ивана Ковачевић са Катедре за менаџмент људских ресурса.

Учесници Интернационалне пролећне школе менаџмента људских ресурса били су тимови из 12 земаља: Индије, Малезије, Алжира, Хаитија, Швајцарске, Аустрије, Велике Британије, Молдавије, Албаније, Грчке и Србије. Студенти су били подељени у интернационалне тимове и решавали су 6 студија случаја које су дефинисане од стране компанија из Румуније (компаније: ATOS IT SOLUTIONS, ELBA, ROSMAN GROUP, FRIGOGLASS, SODEXO, KPMG), а везана су за изазове управљања људским ресурсима. Тимови су менторисани од стране професора из наведених 12 земаља и представника компанија.

Студенти ФОН-а учествовали су у решавању три студије случаја:

  • NEW SOLUTIONS FOR GLOBAL EXECUTIVE SEARCH за компанију ROSMAN GROUP – учесник Анђела Барјактаровић
  • ABSENTEEISM IN THE PRODUCTION AREA. NEW SOLUTIONS FOR CONTROL OR REDUCE IT за компанију ELBA- LIGHTING TECHNOLOGY – учесници Никола Петровић и Ивана Милинковић
  • OPTIMIZATION THE COMPENSATION & BENEFITS SYSTEM за компанију ATOS IT solutions – учесник Маша Илић

Доц. др Ивана Ковачевић била је гостујући предавач на Интернационалној пролећној школи менаџмента људских ресурса. У оквиру сесије FUTURE WORKFORCE Ивана је држала предавање PROSPECTS OF APPRASIAL PROCESS IN THE CONTEXT OF FUTURECOMING WORKFORCE COMPETENCIES. Такође, Ивана је била професор ментор у три компаније ELBA, ROSMAN GROUP, FRIGOGLASS.

Решења задатих студија случаја представљена су у свечаној сали Универзитета, а стручни жири чинио је тим професора из 12 земаља и 6 представника из привреде. Догађај није био такмичарског карактера, а студенти ФОН-а били су међу најбоље оцењеним студентима.

ihrm