Почетна / Вести насловна страна / Професорке ФОН-а у друштву нобеловаца са Харварда

Професорке ФОН-а у друштву нобеловаца са Харварда

У периоду од 22. до 25. маја 2019. године одржана је 13. међународна научна конференција “Изазови Европе“. Конференција је највећи и најзначајнији стручни скуп економиста у Европи и свету у 2019. години, који организује Економски факултет из Сплита. На конференцији су позивна предавања одржала два добитника Нобелове награде за економију, професор Ерик Маскин (2007.) који је објаснио могућности унапређења председничких избора и професор Оливер Харт (2016.) о улози и структури уговора у формирању ефикасних резултата у економији. Оба професора су са Универзитета Харвард.

Свечано отварање

Свечано отварање

Проф. др Оливер Харт

Проф. др Оливер Харт

У оквиру радних активности Еразмус+ пројекта Financial management, accounting and controlling curricula development for capacity building of public administration – FINAC, конференцији је присуствовала делегација Факултета организационих наука на челу са координатором пројекта проф. др Слађаном Бенковић и 50 учесника свих пројектних партнера из Италије, Албаније, Словачке, Чешкe, Хрватске и Србије.

ФИНАЦ партнери

FINAC партнери

Поред радних састанака и представљања резултата, студијска посета је подразумевала присуство на свечаном отварању Kонференције и секцијама. Kонференцију “Изазови Европе“ отворила је председница Хрватске, Kолинда Грабар Kитаровић, а током три дана било је 500 учесника – професора, банкара, представника Европске комисије, медија и др.

Проф. др Слађана Бенковић и проф. др Невенка Жаркић-Јоксимовић са Kатедре за финасије и рачуноводство са ФОН-а, приликом боравка на Kонференцији, састале су се на радном доручку са Нобеловцем – професором Оливером Хартом.

Проф. др Ерик Маскин

Проф. др Ерик Маскин