Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а најбољи на турниру у Истанбулу

Студенти ФОН-а најбољи на турниру у Истанбулу

На 39. Међународном студентском турниру Sports Fest 2019 у организацији Boğaziçi University, који је одржан од 10. до 13. маја у Истанбулу, спортске екипе Факултета организационих наука (ФОН) су поново освтариле највећи успех освојивши највише медаља. У веома јакој конкуренцији од 1000 студената, са 32 различита универзитета из Француске, Русије, Словачке, Грчке, Хрватске и др. ФОН је проглашен за генералног победника са пет златних медаља и једном бронзаном медаљом.

Злато су освојили рукометаши ФОН-а , женска кошаркашка екипа, мушка одбојкашка екипа, фудбалери и чирлидерсице, док је бронза отишла у руке футсал екипе.

slika-1

У финалу су одбојкаши савладали домаћине резултатом 3:0, док су фудбалери такође против домаћина из Турске након неизвесних 1:1 у регуларном делу и извођења пенала, изашли као победници. Рукометаши и кошаркашице су били убедљиви. Екипа футсала у јакој конкуренцији била је трећа.

Студенти ФОН-а су још једном потврдили лидерство у односу на иностране колеге, као и значај тимског духа који негују на Факултету.

slika-2

Поред такмичарког дела, студенти су имали слободног времена да обиђу многе знаменитости у Истанбулу.