Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a najbolji na turniru u Istanbulu

Studenti FON-a najbolji na turniru u Istanbulu

Na 39. Međunarodnom studentskom turniru Sports Fest 2019 u organizaciji Boğaziçi University, koji je održan od 10. do 13. maja u Istanbulu, sportske ekipe Fakulteta organizacionih nauka (FON) su ponovo osvtarile najveći uspeh osvojivši najviše medalja. U veoma jakoj konkurenciji od 1000 studenata, sa 32 različita univerziteta iz Francuske, Rusije, Slovačke, Grčke, Hrvatske i dr. FON je proglašen za generalnog pobednika sa pet zlatnih medalja i jednom bronzanom medaljom.

Zlato su osvojili rukometaši FON-a , ženska košarkaška ekipa, muška odbojkaška ekipa, fudbaleri i čirlidersice, dok je bronza otišla u ruke futsal ekipe.

slika-1

U finalu su odbojkaši savladali domaćine rezultatom 3:0, dok su fudbaleri takođe protiv domaćina iz Turske nakon neizvesnih 1:1 u regularnom delu i izvođenja penala, izašli kao pobednici. Rukometaši i košarkašice su bili ubedljivi. Ekipa futsala u jakoj konkurenciji bila je treća.

Studenti FON-a su još jednom potvrdili liderstvo u odnosu na inostrane kolege, kao i značaj timskog duha koji neguju na Fakultetu.

slika-2

Pored takmičarkog dela, studenti su imali slobodnog vremena da obiđu mnoge znamenitosti u Istanbulu.