Почетна / Вести насловна страна / Студенти из Холандије посетили Факултет организационих наука

Студенти из Холандије посетили Факултет организационих наука

Студенти Универзитета у Тилбургу са Департмана за организационе студије посетили су Факултет организациионих наука у понедељак 27. маја 2019. године у оквиру своје седмодневне студијске посете различитим институцијама и компанијама у Србији. Заједно са њима, посети су присуствовали и представници Амбасаде Холандије у Србији, Лук Нијман, политички секретар и Марк Барс, практикант.

Госте је дочекала и поздравила проф. др Сања Маринковић, продеканка за међународну сарадњу, која им је пожелела добродошлицу и представила Факултет, студијске програме и могућности за стране студенте. Након тога, доц. др Роб Јансен је представио Универзитет у Тилбургу, а посебно Департман за организационе студије и студијске програме основних и мастер студија у области организационих наука и глобалног менаџмена друштвених питања. Студенти из Тилбурга су представили своју студију случаја у којој су анализирали Универзитет у Београду, препознали су четири значајне теме о којима су дискутовали са студентима ФОН-а: одлив мозгова, иновативност, дигитализацијa и организационе мреже.

Током вишечасовне посете Факултету, студенти из Холандије присуствовали су настави на предмету Односи с јавношћу код доц. др Бранке Новчић Кораћ, где су студенти ФОН-а презентовали своје студентске пројекте. Након паузе за ручак и дружења са студентима из Студентског Парламента, студентима из Тилбурга су се представиле студентске организације: Case Study Club, Савез студената ФОН-а, ESTIEM, AIESEC, Буфонерија, Унија студената ФОН-а, ФОН-ов центар за развој каријере, Дебатни клуб, Студентска асоцијација ФОН-а и FONIS.