Početna / Vesti naslovna strana / Studenti iz Holandije posetili Fakultet organizacionih nauka

Studenti iz Holandije posetili Fakultet organizacionih nauka

Studenti Univerziteta u Tilburgu sa Departmana za organizacione studije posetili su Fakultet organizaciionih nauka u ponedeljak 27. maja 2019. godine u okviru svoje sedmodnevne studijske posete različitim institucijama i kompanijama u Srbiji. Zajedno sa njima, poseti su prisustvovali i predstavnici Ambasade Holandije u Srbiji, Luk Nijman, politički sekretar i Mark Bars, praktikant.

Goste je dočekala i pozdravila prof. dr Sanja Marinković, prodekanka za međunarodnu saradnju, koja im je poželela dobrodošlicu i predstavila Fakultet, studijske programe i mogućnosti za strane studente. Nakon toga, doc. dr Rob Jansen je predstavio Univerzitet u Tilburgu, a posebno Departman za organizacione studije i studijske programe osnovnih i master studija u oblasti organizacionih nauka i globalnog menadžmena društvenih pitanja. Studenti iz Tilburga su predstavili svoju studiju slučaja u kojoj su analizirali Univerzitet u Beogradu, prepoznali su četiri značajne teme o kojima su diskutovali sa studentima FON-a: odliv mozgova, inovativnost, digitalizacija i organizacione mreže.

Tokom višečasovne posete Fakultetu, studenti iz Holandije prisustvovali su nastavi na predmetu Odnosi s javnošću kod doc. dr Branke Novčić Korać, gde su studenti FON-a prezentovali svoje studentske projekte. Nakon pauze za ručak i druženja sa studentima iz Studentskog Parlamenta, studentima iz Tilburga su se predstavile studentske organizacije: Case Study Club, Savez studenata FON-a, ESTIEM, AIESEC, Bufonerija, Unija studenata FON-a, FON-ov centar za razvoj karijere, Debatni klub, Studentska asocijacija FON-a i FONIS.