Почетна / Вести насловна страна / Павле Милошевић награђен за најбољи докторат

Павле Милошевић награђен за најбољи докторат

Павле Милошевић, асистент на Катедри за управљање системима, награђен је „Годишњом наградом Математичког института Српске академије наука и уметности у области рачунарства за студенте докторских студија“ за 2019. годину.

Награде и похвале Математичког института САНУ се додељују у области математике и механике и у области рачунарства за најбоље докторске, мастер и дипломске радове. Међу дисертацијама из целе Србије, докторски рад Павла Милошевића „ИФС-ИБА приступ: интерполативна Булова алгебра у теорији интуиционистичких фази скупова“ је најпре ушао у ужи избор, а након презентације пред комисијом и изабран као један од три најбоља у области рачунарства. Дисертација је плод вишегодишњег рада под менторством проф. др Братислава Петровића, и бави се теоријским и практичним аспектима интуиционистичких фази скупова и њиховом применом у оквиру алгоритама машинског учења. Павле Милошевић је први лауреат награде МИ САНУ са Факултета организационих наука до сада.

Добитницима су награде и похвале уручене у оквиру манифестације „Мај, месец математике“ од стране академика Драгоша Цветковића, председника Научног већа МИ САНУ.

pavle-milosevic