Početna / Vesti naslovna strana / Pavle Milošević nagrađen za najbolji doktorat

Pavle Milošević nagrađen za najbolji doktorat

Pavle Milošević, asistent na Katedri za upravljanje sistemima, nagrađen je „Godišnjom nagradom Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti u oblasti računarstva za studente doktorskih studija“ za 2019. godinu.

Nagrade i pohvale Matematičkog instituta SANU se dodeljuju u oblasti matematike i mehanike i u oblasti računarstva za najbolje doktorske, master i diplomske radove. Među disertacijama iz cele Srbije, doktorski rad Pavla Miloševića „IFS-IBA pristup: interpolativna Bulova algebra u teoriji intuicionističkih fazi skupova“ je najpre ušao u uži izbor, a nakon prezentacije pred komisijom i izabran kao jedan od tri najbolja u oblasti računarstva. Disertacija je plod višegodišnjeg rada pod mentorstvom prof. dr Bratislava Petrovića, i bavi se teorijskim i praktičnim aspektima intuicionističkih fazi skupova i njihovom primenom u okviru algoritama mašinskog učenja. Pavle Milošević je prvi laureat nagrade MI SANU sa Fakulteta organizacionih nauka do sada.

Dobitnicima su nagrade i pohvale uručene u okviru manifestacije „Maj, mesec matematike“ od strane akademika Dragoša Cvetkovića, predsednika Naučnog veća MI SANU.

pavle-milosevic