Почетна / Вести насловна страна / Преквалификација у ИТ сектору – Дигитална трансформција за развој

Преквалификација у ИТ сектору – Дигитална трансформција за развој

На Факултету организационих наука завршен је главни део програма обука за јуниор програмере у Јава, Јава wеб и .Нет технологији у склопу пројекта Преквалификација у ИТ сектору – Дигитална трансформација за развој – подржан од стране Владе РС и Програма Уједињених нација у Србији (УНДП).

Свих 60 уписаних полазника је успешно одслушало 250 часова редовне обуке о чему су им уручени сертификати, по моделу Факултета. По завршетку и успешном полагању завршног теста, биће им уручени и сертификати, по моделу Факултета, о оспособљености за јуниор програмера.

Током предавања полазници обука су учествовали и у додатним активностима, консултацијама, радионицама и гостујућим предавањима експерата из праксе. У сарадњи са компанијом PlusplusNT одржано је гостујуће предавање на тему Основе Git-a, као и Тестирање софтвера са представницима компаније Endava. У оквиру радиониоце за наступ пред новим послодавцем, полазници су са наставним особљем ФОН-а припремили радне биографије, достављених компанијама у којима ће обављати стручну праксу.  У току су предавања и радионице са наставним особљем ФОН-а у домену савладавања Меких вештина у функцији пословне адаптације.

img_20190715_194448

Од септембра предавачи са ФОН-а ће наставити са радионицама, допунским предавањима, додатним вежбама за полагање завршног теста и израдом завршних пројеката у циљу заокруживања знања за оспособљавање полазника за обављање послова на позицији јуниор програмера у Јава, Јава wеб или .Нет технологији.

img_20190715_193742