Početna / Vesti naslovna strana / Prekvalifikacija u IT sektoru – Digitalna transformcija za razvoj

Prekvalifikacija u IT sektoru – Digitalna transformcija za razvoj

Na Fakultetu organizacionih nauka završen je glavni deo programa obuka za junior programere u Java, Java web i .Net tehnologiji u sklopu projekta Prekvalifikacija u IT sektoru – Digitalna transformacija za razvoj – podržan od strane Vlade RS i Programa Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP).

Svih 60 upisanih polaznika je uspešno odslušalo 250 časova redovne obuke o čemu su im uručeni sertifikati, po modelu Fakulteta. Po završetku i uspešnom polaganju završnog testa, biće im uručeni i sertifikati, po modelu Fakulteta, o osposobljenosti za junior programera.

Tokom predavanja polaznici obuka su učestvovali i u dodatnim aktivnostima, konsultacijama, radionicama i gostujućim predavanjima eksperata iz prakse. U saradnji sa kompanijom PlusplusNT održano je gostujuće predavanje na temu Osnove Git-a, kao i Testiranje softvera sa predstavnicima kompanije Endava. U okviru radionioce za nastup pred novim poslodavcem, polaznici su sa nastavnim osobljem FON-a pripremili radne biografije, dostavljenih kompanijama u kojima će obavljati stručnu praksu.  U toku su predavanja i radionice sa nastavnim osobljem FON-a u domenu savladavanja Mekih veština u funkciji poslovne adaptacije.

img_20190715_194448

Od septembra predavači sa FON-a će nastaviti sa radionicama, dopunskim predavanjima, dodatnim vežbama za polaganje završnog testa i izradom završnih projekata u cilju zaokruživanja znanja za osposobljavanje polaznika za obavljanje poslova na poziciji junior programera u Java, Java web ili .Net tehnologiji.

img_20190715_193742