Почетна / Студенти / Актуелности / Студенти из Берлина и Београда на другој “Data Science” летњој школи у Перасту

Студенти из Берлина и Београда на другој “Data Science” летњој школи у Перасту

Факултет организационих наука другу годину заредом организује летњу “Data Science” школу за студенте из Београда и Берлина, која ће бити одржана од 18. до 24. августа у Перасту.

Тема овогодишње летње школа посвећена је науци о подацима, а учесници са Факултета организационих наука из Београда и Берлинске школе за економију и право, имаће прилику да се упознају са основним и напредним концептима из ове области, као и са планирањем и имплементацијом пројеката заснованих на рачунарском одлучивању. Овогодишњу летњу школу у Перасту подржала је једна од водећих ИТ компанија у региону – SAGA new frontier group.

Учесници летње “Data Science” школе у Перасту биће смештени у манастиру Св. Антона, где ће јутарњи часови бити резервисани за предавања, послеподневни за тимски рад на решавању реалних проблема заснованих на подацима, док ће вечерњи сати бити посвећени опуштању, дружењу и забави. Поред теоријског и практичног знања, студенти из Немачке и Србије имаће прилику и да се упознају са знаменитостима овог дела Црне Горе и културом Боке Которске.

Међународња сарадња ФОН-а и Берлинске школе за економију и право траје већ дуги низ година, а заснована је на заједничким пројектима у области дуалног образовања, организацији летњих школа и размени студената и наставног особља. Поред ове школе, ФОН има успостављану сарадњу са преко тридесет универзитета и факултета из Еворпе са којима реализује заједничке и дуалне мастер програме, размену студената и запослених, заједничке научне скупове и студијске посете.