Početna / Studenti / Aktuelnosti / Studenti iz Berlina i Beograda na drugoj “Data Science” letnjoj školi u Perastu

Studenti iz Berlina i Beograda na drugoj “Data Science” letnjoj školi u Perastu

Fakultet organizacionih nauka drugu godinu zaredom organizuje letnju “Data Science” školu za studente iz Beograda i Berlina, koja će biti održana od 18. do 24. avgusta u Perastu.

Tema ovogodišnje letnje škola posvećena je nauci o podacima, a učesnici sa Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda i Berlinske škole za ekonomiju i pravo, imaće priliku da se upoznaju sa osnovnim i naprednim konceptima iz ove oblasti, kao i sa planiranjem i implementacijom projekata zasnovanih na računarskom odlučivanju. Ovogodišnju letnju školu u Perastu podržala je jedna od vodećih IT kompanija u regionu – SAGA new frontier group.

Učesnici letnje “Data Science” škole u Perastu biće smešteni u manastiru Sv. Antona, gde će jutarnji časovi biti rezervisani za predavanja, poslepodnevni za timski rad na rešavanju realnih problema zasnovanih na podacima, dok će večernji sati biti posvećeni opuštanju, druženju i zabavi. Pored teorijskog i praktičnog znanja, studenti iz Nemačke i Srbije imaće priliku i da se upoznaju sa znamenitostima ovog dela Crne Gore i kulturom Boke Kotorske.

Međunarodnja saradnja FON-a i Berlinske škole za ekonomiju i pravo traje već dugi niz godina, a zasnovana je na zajedničkim projektima u oblasti dualnog obrazovanja, organizaciji letnjih škola i razmeni studenata i nastavnog osoblja. Pored ove škole, FON ima uspostavljanu saradnju sa preko trideset univerziteta i fakulteta iz Evorpe sa kojima realizuje zajedničke i dualne master programe, razmenu studenata i zaposlenih, zajedničke naučne skupove i studijske posete.