Почетна / Вести насловна страна / Завршна конференција FINAC ERASMUS+

Завршна конференција FINAC ERASMUS+

Данас је на Факултету организационих наука успешно одржана завршна конференција којом је затворен FINAC ERASMUS+ пројекат – Financial Management, Accounting & Controlling curricula development for capacity building of public administration.

Скупу су се обратили др Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС); г. Дражeн Маравић, директор Националне академије за јавну управу; проф др. Сања Маринковић, продекан за међународну сарадњу ФОН-а и проф. др Слађана Бенковић, координатор пројекта.

Пројекат је регионалног типа, а земља партнер за имплементацију пројекта је Албанија. Пројекат је осим 6 партнерских универзитета из земаља региона, укључио и Министарство за државну управу и локалну самоуправу Србије, Центар за образовне политике и истраживачке установе, као и партнерске установе из земаља ЕУ.

У целини, пројекат је био фокусиран на  јачање капацитета запослених у јавној управи ангажовaних на пословима финансијског менаџмента, контроле и менаџерског рачуноводства. Овим би се испунио део захтева  32. поглавља процеса приступања земаља региона ЕУ.

„Активно смо радили на јачању капацитета јавне управе у достизању вишег нивоа конкурентности, прогресивности и снажењу квалитета јавних услуга“ – истакла је координатор пројекта професорка Слађана Бенковић и додала да је у протеклој години  скоро 200 студената и 160 јавних службеника у Србији и Албанији унапредило своја финансијска знања и вештине кроз посебно дизајниране мастер програме и високоспецијализоване курсеве.

dsc_9126