Почетна / Вести насловна страна / Акредитован студијски програм мастер академских студија – Напредне информационе технологије у дигиталној трансформацији

Акредитован студијски програм мастер академских студија – Напредне информационе технологије у дигиталној трансформацији

На седници Комисије за акредитацију и проверу квалитета, одржаној дана 24.09.2019.године, донета је одлука о акредитацији студијског програма мастер академских студија из области информационих технологија под називом „Напредне информационе технологије у дигиталној трансформацији“.

Студијски програм ће трајати 3 семестра (90 ЕСПБ) и покрива области информационих технологија, програмирања, оптимизације и симулације у пословној аналитици, технолошког предузетништва, науке о подацима и машинског учења а организован је у четири модула: Дистрибуирано рачунарство, Анализа података, Интерактивно рачунарство и Организација и управљање.

Наставу ће заједнички изводити Електротехнички факултет  и Факулет организационих наука, Универзитета у Београду. Омогућено је 35 места – 15 буџетских места, 15 самофинансирајућих места  и 5 стипендија које пружа Иницијатива „Дигитална Србија“.

Право на упис имају сви студенти који су завршили четворогодишње основне академске студије на студијском програму који је акредитован у пољу техничко-технолошких наука, природно-математичких наука или медицинских наука са најмање 240 ЕСПБ.

Део програма је предвиђен да се спроводи у компанијама са којима су потписани уговори и које су постале партнери на овом програму, а процес наставе ће бити спровођен коришћењем савремених средстава и приступа рада који су се показали веома успешни у ИТ свету.

Детаљније информације о Мастер 4.0 програму можете пронаћи на линку.