Početna / Vesti naslovna strana / Akreditovan studijski program master akademskih studija – Napredne informacione tehnologije u digitalnoj transformaciji

Akreditovan studijski program master akademskih studija – Napredne informacione tehnologije u digitalnoj transformaciji

Na sednici Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, održanoj dana 24.09.2019.godine, doneta je odluka o akreditaciji studijskog programa master akademskih studija iz oblasti informacionih tehnologija pod nazivom „Napredne informacione tehnologije u digitalnoj transformaciji“.

Studijski program će trajati 3 semestra (90 ESPB) i pokriva oblasti informacionih tehnologija, programiranja, optimizacije i simulacije u poslovnoj analitici, tehnološkog preduzetništva, nauke o podacima i mašinskog učenja a organizovan je u četiri modula: Distribuirano računarstvo, Analiza podataka, Interaktivno računarstvo i Organizacija i upravljanje.

Nastavu će zajednički izvoditi Elektrotehnički fakultet  i Fakulet organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu. Omogućeno je 35 mesta – 15 budžetskih mesta, 15 samofinansirajućih mesta  i 5 stipendija koje pruža Inicijativa „Digitalna Srbija“.

Pravo na upis imaju svi studenti koji su završili četvorogodišnje osnovne akademske studije na studijskom programu koji je akreditovan u polju tehničko-tehnoloških nauka, prirodno-matematičkih nauka ili medicinskih nauka sa najmanje 240 ESPB.

Deo programa je predviđen da se sprovodi u kompanijama sa kojima su potpisani ugovori i koje su postale partneri na ovom programu, a proces nastave će biti sprovođen korišćenjem savremenih sredstava i pristupa rada koji su se pokazali veoma uspešni u IT svetu.

Detaljnije informacije o Master 4.0 programu možete pronaći na linku.