Почетна / Вести насловна страна / Фон и Mashfrog doo званични партнери

Фон и Mashfrog doo званични партнери

Факултет организационих наука озваничио је сарадњу са компанијом Mashfrog doo, која је део групације Mashfrog. Споразум о сарадњи су потписали проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а и Andrea Albanese, CEO компаније Мashfrog doo.

Циљ споразума је повезивање високошколских установа и пословног сектора у циљу промовисања науке, иновација и технолошког развоја кроз спровођење специфичних образовних, примењених и развојних активности. Непосредни резултати сарадње односе се на повезивање студената, сарадника и наставног особља Факултета и запослених у компанији Mashfrog doo у заједничким активностима на истраживачко-развојним и иновативним пројектима заснованим на научном приступу и практичној примени.

Потписивању су присуствовали продекан за научно-истраживачки рад, доц. др Марко Петровић; саветник, заменик шефа мисије Амбасадe Италије у Београду, Серђио Монти; италијански аташе за науку Пауло Батинели; запослени Факултета организационих наука и представници компаније Мashfrog doo.

„Верујемo у успех у спровођењу заједничких активности и захваљујем се представницима Mashfrog доо на иницијативи и на томе што су баш одабрали Факултет организационих наука за партнера. Од изузетног је значаја да студенти могу да уче од врхунских стручњака из привреде, да раде и стичу знање, а касније и граде каријере у иностраним представништвима великих компанија. Сигуран сам да ће ова сарадња бити пример многима и веома ми је драго да сарадња иде у правом смеру,“  изјавио је декан ФОН-а, проф. др Милија Сукновић.

„Уверени смо да је изградња снажне везе између Факултета организационих наука и тржишта рада кључна тачка развоја и економског раста, а ми као Mashfrog доо., желимо да имамо активну улогу у овом процесу. Сматрамо да је потписивање споразума о сарадњи са ФОН-ом први корак и веома смо поносни што имамо шансу да сарађујемо са овом важном институцијом. Кроз обуку о програмима за посао коју ћемо активирати у наредних неколико месеци, наш циљ је да одаберемо и обучимо најмање стотину стручњака који ће се запослити у компанији,“ рекао је Andrea Albanese, CEO компаније Mashfrog doo.

У оквиру програма едукације, прва обука за SAP почиње 4. новембра 2019 .године у трајању од 6 недеља. Након успешно одслушане обуке  и положеног теста учесници добијају сертификат као и могућност да постану део међународне мреже групације Mashfrog. Почетком следеће године биће организована друга обука за Salesforce.