Početna / Vesti naslovna strana / Fon i Mashfrog doo zvanični partneri

Fon i Mashfrog doo zvanični partneri

Fakultet organizacionih nauka ozvaničio je saradnju sa kompanijom Mashfrog doo, koja je deo grupacije Mashfrog. Sporazum o saradnji su potpisali prof. dr Milija Suknović, dekan FON-a i Andrea Albanese, CEO kompanije Mashfrog doo.

Cilj sporazuma je povezivanje visokoškolskih ustanova i poslovnog sektora u cilju promovisanja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje specifičnih obrazovnih, primenjenih i razvojnih aktivnosti. Neposredni rezultati saradnje odnose se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnog osoblja Fakulteta i zaposlenih u kompaniji Mashfrog doo u zajedničkim aktivnostima na istraživačko-razvojnim i inovativnim projektima zasnovanim na naučnom pristupu i praktičnoj primeni.

Potpisivanju su prisustvovali prodekan za naučno-istraživački rad, doc. dr Marko Petrović; savetnik, zamenik šefa misije Ambasade Italije u Beogradu, Serđio Monti; italijanski ataše za nauku Paulo Batineli; zaposleni Fakulteta organizacionih nauka i predstavnici kompanije Mashfrog doo.

„Verujemo u uspeh u sprovođenju zajedničkih aktivnosti i zahvaljujem se predstavnicima Mashfrog doo na inicijativi i na tome što su baš odabrali Fakultet organizacionih nauka za partnera. Od izuzetnog je značaja da studenti mogu da uče od vrhunskih stručnjaka iz privrede, da rade i stiču znanje, a kasnije i grade karijere u inostranim predstavništvima velikih kompanija. Siguran sam da će ova saradnja biti primer mnogima i veoma mi je drago da saradnja ide u pravom smeru,“  izjavio je dekan FON-a, prof. dr Milija Suknović.

„Uvereni smo da je izgradnja snažne veze između Fakulteta organizacionih nauka i tržišta rada ključna tačka razvoja i ekonomskog rasta, a mi kao Mashfrog doo., želimo da imamo aktivnu ulogu u ovom procesu. Smatramo da je potpisivanje sporazuma o saradnji sa FON-om prvi korak i veoma smo ponosni što imamo šansu da sarađujemo sa ovom važnom institucijom. Kroz obuku o programima za posao koju ćemo aktivirati u narednih nekoliko meseci, naš cilj je da odaberemo i obučimo najmanje stotinu stručnjaka koji će se zaposliti u kompaniji,“ rekao je Andrea Albanese, CEO kompanije Mashfrog doo.

U okviru programa edukacije, prva obuka za SAP počinje 4. novembra 2019 .godine u trajanju od 6 nedelja. Nakon uspešno odslušane obuke  i položenog testa učesnici dobijaju sertifikat kao i mogućnost da postanu deo međunarodne mreže grupacije Mashfrog. Početkom sledeće godine biće organizovana druga obuka za Salesforce.