Почетна / Вести насловна страна / Прослава јубилеја – 50 година Факултета организационих наука

Прослава јубилеја – 50 година Факултета организационих наука

Одржана је Свечана академија поводом прославе Дана Факултета и обележавања 50 годинa од оснивања.

Свечаној академији присуствовали су проф. др Виктор Недовић, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције; проф. др Ненад Зрнић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду; проф. др Петар Булат, проректор за наставу Универзитета у Београду, представници дипломатског кора, академске заједнице, партнерских институција и др. 

martic

На самом почетку проф. др Милан Мартић, председник Савета Факултета се обратио присутнима и нагласио да је овогодишња свечана академија посебна због обележавања јубилеја 50 година од оснивања ФОН-а. Професор је истакао да смо поносни на сјајне резултате које су наши студенти и запослени остварили у претходној школској години, као и на велику заинтересованост за упис на основне академске студије. Осврнуо се на историјат ФОН-а и истакао је да је ово можда једини Факултет на овим просторима који није основан од стране академске заједнице већ да је иницијатива кренула од предузећа.

fon2

Радећи и градећи односе са привредом, одговарајући потребама друштва, мењајући и усавршавајући курикулуме, ФОН је данас најтраженији Факултет, који даје подршку развоју наше државе – истакао је проф. др Виктор Недовић, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције поздравио је присутне у име министра г. Младена Шарчевића.

zrnic

Проф. др Ненад Зрнић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду поздравио је скуп у име ректорског колегијума и честитао јубилеј. Проректор Зрнић је истакао је да је ФОН један од два факултета Универзитета у Београду, који има међународну акредитацију ASIIN и похвалио изванредне односе Факултета са привредом.

suknovic

„Поштовани представници Министарства просвете и технолошког развоја Универзитета у Београду, уважени директори јавних и приватних предузећа, поштовани представници медија, поштоване колегинице и колеге, драги и најдражи студенти добар дан и добродошли на Свечану академију поводом јубилеја 50 година Факултета“изјавио је проф. др Милија Сукновић. Декан се у краткој презентацији осврнуо на највеће успехе постигнуте у претходној години, истакавши то да је ФОН један од најтраженијих факултета у последњих пет година.

laptop

Проф. др Александар Ђоковић, продекан за наставу на Факултету организационих наука, уручио је награде у виду лаптопова за седам најистакнутијих студената у протеклој години и честитао им на постигнутом успеху и резултатима.

fondacija

Фондација „Проф. др Бранислав Лазаревић“ наградила је најбоље студенте одсека Информациони системи и технологије, Јелицу Станојевић и Љубицу Бојовић.

Хор „Полифон“, који чине запослени ФОН-а обележио је своју пету годину постојања и својим наступом увеличао је свечаност. Поред Хора, наступиле су проф. Вера Гаталица и Ирена Гаталица (виолончело).

Поводом свечаности и обележавања јубилеја, Александар Живковић испред Министарства одбране Републике Србије уручио је плакету Декану ФОН-а. Такође,  декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, проф. др Раде Дорословачки и проф. др Борислав Боричић, декан Економског факултета Универзитета у Београду уручили су професору Сукновићу вредна уметничка дела.

_dsc0562

pokloni