Početna / Vesti naslovna strana / Proslava jubileja – 50 godina Fakulteta organizacionih nauka

Proslava jubileja – 50 godina Fakulteta organizacionih nauka

Održana je Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta i obeležavanja 50 godina od osnivanja.

Svečanoj akademiji prisustvovali su prof. dr Viktor Nedović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije; prof. dr Nenad Zrnić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu; prof. dr Petar Bulat, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, predstavnici diplomatskog kora, akademske zajednice, partnerskih institucija i dr. 

martic

Na samom početku prof. dr Milan Martić, predsednik Saveta Fakulteta se obratio prisutnima i naglasio da je ovogodišnja svečana akademija posebna zbog obeležavanja jubileja 50 godina od osnivanja FON-a. Profesor je istakao da smo ponosni na sjajne rezultate koje su naši studenti i zaposleni ostvarili u prethodnoj školskoj godini, kao i na veliku zainteresovanost za upis na osnovne akademske studije. Osvrnuo se na istorijat FON-a i istakao je da je ovo možda jedini Fakultet na ovim prostorima koji nije osnovan od strane akademske zajednice već da je inicijativa krenula od preduzeća.

fon2

Radeći i gradeći odnose sa privredom, odgovarajući potrebama društva, menjajući i usavršavajući kurikulume, FON je danas najtraženiji Fakultet, koji daje podršku razvoju naše države – istakao je prof. dr Viktor Nedović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije pozdravio je prisutne u ime ministra g. Mladena Šarčevića.

zrnic

Prof. dr Nenad Zrnić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu pozdravio je skup u ime rektorskog kolegijuma i čestitao jubilej. Prorektor Zrnić je istakao je da je FON jedan od dva fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji ima međunarodnu akreditaciju ASIIN i pohvalio izvanredne odnose Fakulteta sa privredom.

suknovic

„Poštovani predstavnici Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja Univerziteta u Beogradu, uvaženi direktori javnih i privatnih preduzeća, poštovani predstavnici medija, poštovane koleginice i kolege, dragi i najdraži studenti dobar dan i dobrodošli na Svečanu akademiju povodom jubileja 50 godina Fakulteta“izjavio je prof. dr Milija Suknović. Dekan se u kratkoj prezentaciji osvrnuo na najveće uspehe postignute u prethodnoj godini, istakavši to da je FON jedan od najtraženijih fakulteta u poslednjih pet godina.

laptop

Prof. dr Aleksandar Đoković, prodekan za nastavu na Fakultetu organizacionih nauka, uručio je nagrade u vidu laptopova za sedam najistaknutijih studenata u protekloj godini i čestitao im na postignutom uspehu i rezultatima.

fondacija

Fondacija „Prof. dr Branislav Lazarević“ nagradila je najbolje studente odseka Informacioni sistemi i tehnologije, Jelicu Stanojević i Ljubicu Bojović.

Hor „Polifon“, koji čine zaposleni FON-a obeležio je svoju petu godinu postojanja i svojim nastupom uveličao je svečanost. Pored Hora, nastupile su prof. Vera Gatalica i Irena Gatalica (violončelo).

Povodom svečanosti i obeležavanja jubileja, Aleksandar Živković ispred Ministarstva odbrane Republike Srbije uručio je plaketu Dekanu FON-a. Takođe,  dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Rade Doroslovački i prof. dr Borislav Boričić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu uručili su profesoru Suknoviću vredna umetnička dela.

_dsc0562

pokloni