Почетна / Вести насловна страна / XII Скуп привредника и научника СПИН ’19

XII Скуп привредника и научника СПИН ’19

У четвртак и петак, 07. и 08. новембра 2019. године, у организацији Центра за операциони менаџмент на Факултету организационих наука у Београду одржан је XII Скуп привредника и научника СПИН ’19, на тему „Лин трансформација и дигитализација привреде Србије“.

marticslika_za_dopunu_sajt

Првог дана  одржана је церемонија свечаног отварања скупа у току које су поздравне речи учесницима скупа упутили проф. др Милан Мартић, председник Савета ФОН-а, и проф. др Драгослав Словић, председник Програмског одбора.

turer beker moraca

У оквиру свечаног отварања скупа СПИН ’19, поред поздравних речи, уводно предавање по позиву је одржао гост из иностранства Матијас Турер, са престижног Ђинан универзитета у Народној Републици Кини. Уводна предавања по позиву одржали су др Далибор Берић, генерални менаџер компаније IGB Automotive Comp у Инђији, проф. др Иван Бекер и проф. др Слободан Морача са Универзитета у Новом Саду, Факултета техничких наука.

beric

Након свечаног отварања одржан је округли сто са темом „Изазови имплементације лин приступа у дигиталној ери“  у коме су учествовали представници привреде и универзитета. Модератор округлог стола је био проф. др Драгослав Словић, редовни професор, Универзитета у Београду – Факултета организационих наука. На округлом столу су учествовали: проф. др Иван Бекер, Универзитет у Новом Саду – Факултет техничких наука; Јасминка Гагић, Atlantic grupa d.d.; Матеја Миленковић, Robert Bosch d.o.o.; проф. др Слободан Морача, Универзитет у Новом Саду – Факултет техничких наука; проф. др Наташа Петровић, Универзитет у Београду – Факултет организационих наука; Александар Симић, Nestlé Adriatic S d.o.o; Лазар Стевановић, Adient; проф. др Биљана Стошић, Универзитет у Београду – Факултет организационих наука; проф. др Драган Васиљевић, Универзитет у Београду – Факултет организационих наука.

okrugli 75429605_804745536630869_5332501764010672128_n%2011

Наставак рада, као и други дан скупа обележила су излагања радова по секцијама. XII Скуп привредника и научника СПИН ’19 је посетило преко 150 учесника који су учествовали у 17 секција.

_dsc0788