Početna / Vesti naslovna strana / XII Skup privrednika i naučnika SPIN ’19

XII Skup privrednika i naučnika SPIN ’19

U četvrtak i petak, 07. i 08. novembra 2019. godine, u organizaciji Centra za operacioni menadžment na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu održan je XII Skup privrednika i naučnika SPIN ’19, na temu „Lin transformacija i digitalizacija privrede Srbije“.

marticslika_za_dopunu_sajt

Prvog dana  održana je ceremonija svečanog otvaranja skupa u toku koje su pozdravne reči učesnicima skupa uputili prof. dr Milan Martić, predsednik Saveta FON-a, i prof. dr Dragoslav Slović, predsednik Programskog odbora.

turer beker moraca

U okviru svečanog otvaranja skupa SPIN ’19, pored pozdravnih reči, uvodno predavanje po pozivu je održao gost iz inostranstva Matijas Turer, sa prestižnog Đinan univerziteta u Narodnoj Republici Kini. Uvodna predavanja po pozivu održali su dr Dalibor Berić, generalni menadžer kompanije IGB Automotive Comp u Inđiji, prof. dr Ivan Beker i prof. dr Slobodan Morača sa Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta tehničkih nauka.

beric

Nakon svečanog otvaranja održan je okrugli sto sa temom „Izazovi implementacije lin pristupa u digitalnoj eri“  u kome su učestvovali predstavnici privrede i univerziteta. Moderator okruglog stola je bio prof. dr Dragoslav Slović, redovni profesor, Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka. Na okruglom stolu su učestvovali: prof. dr Ivan Beker, Univerzitet u Novom Sadu – Fakultet tehničkih nauka; Jasminka Gagić, Atlantic grupa d.d.; Mateja Milenković, Robert Bosch d.o.o.; prof. dr Slobodan Morača, Univerzitet u Novom Sadu – Fakultet tehničkih nauka; prof. dr Nataša Petrović, Univerzitet u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka; Aleksandar Simić, Nestlé Adriatic S d.o.o; Lazar Stevanović, Adient; prof. dr Biljana Stošić, Univerzitet u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka; prof. dr Dragan Vasiljević, Univerzitet u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka.

okrugli 75429605_804745536630869_5332501764010672128_n%2011

Nastavak rada, kao i drugi dan skupa obeležila su izlaganja radova po sekcijama. XII Skup privrednika i naučnika SPIN ’19 je posetilo preko 150 učesnika koji su učestvovali u 17 sekcija.

_dsc0788