Почетна / Вести насловна страна / Гостујуће предавање професора Рафи Наве ‘’Israel as hi tech nation – best practice examples’’

Гостујуће предавање професора Рафи Наве ‘’Israel as hi tech nation – best practice examples’’

Професор Рафи Наве са Техниона, одржаће предавање на тему ‘’Israel as hi tech nationbest practice examples’’, у понедаљак 9. децембра са почетком у 14:15 часова у Истраживачко-развојном центру Факултета. Предавање се организује у сарадњи са Амбасадом Израела у Србији. Технион (Technion) представља водећи технички високообразовни институт у Израелу, чији је основни фокус на образовању студената инжењерских смерова и на научно-технолошком истраживању.

Рафи Наве (Rafi Nave) је истраживач на институту Samuel Neeman у Хаифи, где изучава области Индустрије 4.0, односе између академске заједнице и индустрије, успехе и неуспехе стартапа. Током свог рада као директор центра за предузетништво (Bronica Entrepreneurship Center) на Техниону усмеравао је студенте у праксу предузетништва, укључујући едукативне програме кроз академске часове, радионице, такмичења и различите облике саветовања и менторства. Рафи Наве је биo потпредседник сектора за истраживање и развој у компанији Given Imaging, где је водио развој и испоруку PillCam видео-капсула, најсавременији медицински уређај за клиничку дијагнозу.

Предавање ће бити одржано на енглеском језику, а заинтересовани студенти се могу пријавити попуњавањем ФОРМЕ.