Početna / Vesti naslovna strana / Gostujuće predavanje profesora Rafi Nave ‘’Israel as hi tech nation – best practice examples’’

Gostujuće predavanje profesora Rafi Nave ‘’Israel as hi tech nation – best practice examples’’

Profesor Rafi Nave sa Tehniona, održaće predavanje na temu ‘’Israel as hi tech nationbest practice examples’’, u ponedaljak 9. decembra sa početkom u 14:15 časova u Istraživačko-razvojnom centru Fakulteta. Predavanje se organizuje u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji. Tehnion (Technion) predstavlja vodeći tehnički visokoobrazovni institut u Izraelu, čiji je osnovni fokus na obrazovanju studenata inženjerskih smerova i na naučno-tehnološkom istraživanju.

Rafi Nave (Rafi Nave) je istraživač na institutu Samuel Neeman u Haifi, gde izučava oblasti Industrije 4.0, odnose između akademske zajednice i industrije, uspehe i neuspehe startapa. Tokom svog rada kao direktor centra za preduzetništvo (Bronica Entrepreneurship Center) na Tehnionu usmeravao je studente u praksu preduzetništva, uključujući edukativne programe kroz akademske časove, radionice, takmičenja i različite oblike savetovanja i mentorstva. Rafi Nave je bio potpredsednik sektora za istraživanje i razvoj u kompaniji Given Imaging, gde je vodio razvoj i isporuku PillCam video-kapsula, najsavremeniji medicinski uređaj za kliničku dijagnozu.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, a zainteresovani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem FORME.