Početna / Vesti naslovna strana / Uručeni sertifikati polaznicima IT obuka

Uručeni sertifikati polaznicima IT obuka

Na Fakultetu organizacionih nauka dodeljeni su sertifikati polaznicima programa obuka za junior programere u Java, JavaWeb i .Net tehnologiji u sklopu projekta Prekvalifikacija u IT sektoru – Digitalna transformacija za razvoj – podržan od strane Vlade RS i Programa Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP).

Od 60 upisanih, 53 polaznika je uspešno položilo završni test nakon čega su im uručeni sertifikati, po modelu Fakulteta o osposobljenosti za junior programera.  Za svaku obuku bila je formirana grupa sa od po dvadeset polaznika. Sertifikate je dobilo 15 polaznika sa obuke za  .Net, zatim 18 sa Java Web i svih 20 polaznika  Java obuke.

Sertifikacijom polaznika se obezbeđuje potvrda prepoznatljiva na tržištu rada, kojom se dokazuje učešće polaznika u neformalnom procesu obrazovanja za obavljanje juniorskih programerskih pozicija.

Celokupna obuka i sve aktivnosti tokom obuke (predavanja, vežbe, praktični projektni zadaci sa domenskim ekspertima, dodatna predavanja i radionice, testiranja) su se  izvodili na Fakultetu organizacionih nauka.

img_20191129_182729

Po završetku obuke, u periodu od jula do decembra 2019. godine kandidati su obavljali stručnu praksu u partnerskim kompanijama, na poziciji na kojoj su pod mentorskim vođstvom radili na zadacima i projektima kako bi utvrdili i unapredili primenljivost stečenog znanja, a u svrhu pripreme za obavljanje poslova na poziciji junior programera.