Početna / Studenti / Aktuelnosti / Konkurs za učešće u internacionalnoj letnjoj školi mašinskog učenja u Petnici (PSI:ML)

Konkurs za učešće u internacionalnoj letnjoj školi mašinskog učenja u Petnici (PSI:ML)

Seminar mašinskog učenja „PSI:ML“ (Petnica Summer Institute of Machine Learning) će se ove godine održati po šesti put, a pored studenata tehničkog i matematičkog usmerenja, poziv je otvoren i za studente drugih disciplina koji žele da nauče više o mašinskom učenju. Poznavanje matematike i programiranja se svakako smatra prednošću. Predavači su eksperti u oblasti mašinskog učenja, sa ekstenzivnim iskustvom u industriji i akademiji.

Međunarodni seminar mašinskog učenja „PSI:ML“, prvi put je održan 2015. godine. Osmišljen je od strane nekolicine inženjera zaposlenih u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, koji su dugi niz godina bili saradnici u Petnici, a eksperti su u ovoj oblasti. Seminar je do sada okupio preko 120 učesnika, a neki od projekta rađenih na seminaru su prerasli u nagrađivane naučne radove.

Tokom seminara, učesnici će imati prilike da se, kroz intenzivna celodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da unaprede svoje znanje kroz teorijiski i praktični rad. Drugi deo seminara podrazumeva rad na grupnim ili individualnim projektima. Tokom projekata, svakom od učesnika će biti dodeljen mentor koji je stručnjak u konkretnoj oblasti.

Sve detalje u vezi samog seminara i prijave zainteresovani studenti mogu pronaći na http://psiml.petnica.rs . Prijave su otvorene do 12. marta, a svi detalji o procesu prijavljivanja dostupni su na http://psiml.petnica.rs/apply.php.

 vizual