Почетна / Вести насловна страна / Последњи испраћај проф. др Слободана Крчевинца

Последњи испраћај проф. др Слободана Крчевинца

Са тугом и дубоким болом обавештавамо запослене, студенте и пријатеље да смо 20. фебруара 2020. године, изгубили уваженог професора др Слободана Крчевинца.

Професор др. Слободан Крчевинац је био је шеф Катедре за математику, статистику и операциона истраживања, руководилац Лабораторије за операциона истраживања и у три мандата је биран за продекана за научно-истраживачки рад.

Био је председник Савета Факултета организационих наука и члан Већа за машинске, саобраћајне и организационе науке, Универзитета у Београду. У оквиру програма научно-истраживачког рада Лабораторије за операциона истраживања, био је ментор 6 докторских дисертација и 13 магистарских радова.

Својим дугогодишњим радом у образовању и научним резултатима и својим прегалачким радом на свим формама научно-истраживачког рада, проф. Крчевинац је битно утицао на развој операционих истраживања и информационих система код нас, значајно подижући ниво ових дисциплина у светским размерама.

Последњи испраћај ће се обавити у уторак, 25. фебруара 2020. године, u 14.30, опело почиње у 14.00, на Централном гробљу у Београду.