Početna / Vesti naslovna strana / Poslednji ispraćaj prof. dr Slobodana Krčevinca

Poslednji ispraćaj prof. dr Slobodana Krčevinca

Sa tugom i dubokim bolom obaveštavamo zaposlene, studente i prijatelje da smo 20. februara 2020. godine, izgubili uvaženog profesora dr Slobodana Krčevinca.

Profesor dr. Slobodan Krčevinac je bio je šef Katedre za matematiku, statistiku i operaciona istraživanja, rukovodilac Laboratorije za operaciona istraživanja i u tri mandata je biran za prodekana za naučno-istraživački rad.

Bio je predsednik Saveta Fakulteta organizacionih nauka i član Veća za mašinske, saobraćajne i organizacione nauke, Univerziteta u Beogradu. U okviru programa naučno-istraživačkog rada Laboratorije za operaciona istraživanja, bio je mentor 6 doktorskih disertacija i 13 magistarskih radova.

Svojim dugogodišnjim radom u obrazovanju i naučnim rezultatima i svojim pregalačkim radom na svim formama naučno-istraživačkog rada, prof. Krčevinac je bitno uticao na razvoj operacionih istraživanja i informacionih sistema kod nas, značajno podižući nivo ovih disciplina u svetskim razmerama.

Poslednji ispraćaj će se obaviti u utorak, 25. februara 2020. godine, u 14.30, opelo počinje u 14.00, na Centralnom groblju u Beogradu.