Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a drugi na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Roterdamu

Studenti FON-a drugi na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Roterdamu

Studenti Case Study Club-a FON-a: Vladimir Stojiljković, Dunja Paunović, Filip Branović i Dušan Višnjić pod mentrostvom prof. dr Vesne Damnjanović osvojili su drugo mesto na svetskom takmičenju RSM STAR Online Case Competition 2020 u rešavanju studije slučaja u Roterdamu u Holandiji. Takmičenje je održano onlajn u periodu od 19. do 26. aprila 2020.

Ukupno je učestvovalo 12 univerziteta i 48 studenata sa tri kontinenta.

Studenti su rešavali studiju šest sati za kompaniju Royal Philips, koja je lider u primeni medicinskih tenoloških rešenja. Studenti su imali zadatak da pronađu način da kompanija omogući razvoj inovacija koje osluškuju potrebe onih koji su njihove proizvode najviše koristili. Bilo je neophodno povezati i inovacione Hub-ove kompanije Philips sa tržištima koja se u njihovom okruženju nalaze i uključiti potrošače, kao i partnere u kreiranje rešenja za bolju budućnost.

Jedan od zahteva bio je i prikaz mogućnosti da se rešenje proširi na veliki broj tržišta.

Studenti FON-a pohvaljeni su za holistički pristup rešenju koji rezultuje održivosti kompanije na dugi rok, kao i na odgovorima na pitanja stručnog žirija.

Prvo mesto osvojio je tim Corvinas Univerziteta iz Mađarske, dok je treće mesto zauzeo tim Hong Kong University of Science and Technology iz Hong Konga.

Čestitamo studentima na sjajnom rezultatu!