Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a osvojili drugo mesto na evropskom finalu takmičenja „Procter & Gamble CEO Challenge’’

Studenti FON-a osvojili drugo mesto na evropskom finalu takmičenja „Procter & Gamble CEO Challenge’’

Studenti Case Study Club-a pri Fakultetu organizacionih nauka: Dunja Paunović, Luka Delić, i Vladimir Stojiljković, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović osvojili su drugo mesto na evropskom finalu takmičenja „Procter & Gamble CEO Challenge’’. Od oko 1440 timova koji su se prijavili na takmičenje, 6 timova se plasiralo u evropsko finale i konkurenciju su činili studenti iz Holandije, Poljske, Rusije, Mađarske, Turske, kao i Južnoevropski tim iz Italije, Velike Britanije i Portugala.

Studenti su imali zadatak da kreiraju rešenje za jedan od najvećih brendova kompanije – Pantene, koje će se prilagoditi novonastalim potrebama nege kose u trenucima pogođenim virusom  COVID 19. Rešenje je kreirano kroz vođeni proces ‘design thinking’-a i studenti su došli do ideja kroz interakciju sa pripadnicom ciljne grupe ovog brenda. Predlog rešenja sastojao se od formiranja percepcije o nezi kose kao rutini kroz uvođenje novih linija proizvoda, kao i kreiranja zajednice snažnih, zaposlenih mama koje se suočavaju sa stresnim situacijama svakog dana, ali koje žele da im kosa uvek izgleda lepo.

Tim je dobio posebne pohvale za odlično istraživanje ciljne grupe, kao i iznošenje zaključaka koji su bili novi i inspirativni. Takođe, tim će u narednom periodu imati jedinstvenu priliku da nastavi da radi na predloženoj ideji kroz saradnju sa Pantene Hair timom u Ženevi.

Želimo da se zahvalimo kompaniji na pruženoj prilici da studenti napreduju i usavršavaju svoje veštine! Čestitamo im na sjajnom rezultatu!