Početna / Vesti naslovna strana / Dodatni ispitni rok Avgust

Dodatni ispitni rok Avgust

Julski ispitni rok će se održati prema predviđenom rasporedu i trajaće do 19. jula.

Imajući u vidu zaključke Senata Univerziteta u Beogradu i zahteva studenata, kao i postignutog dogovora sa predstavnicima Studentskog parlamenta FONa, odlučeno je da će se organizovati dodatni ispitni rok (Avgust) za one studente koji usled okolnosti izazvanih pandemijom (studenti koji imaju pozitivan test na COVID-19, studenti koji su bili u izolaciji, kao i studenti koji usled straha od mogućnosti zaraze virusom COVID – 19) neće polagati ispite u julskom ispitnom roku počev od 10. jula.

Studenti koji izlaze na polaganje ispita u julskom ispitnom roku, počev od 10. jula, nemaju pravo polaganje ispita u avgustovskom ispitnom roku.

Studenti koji nisu prijavili ispite u julskom ispitnom roku (osim za ispite koji su se održali u periodu od 6. do 9. jula), moći će da prijave ispite u avgustovskom ispitnom roku, kao naknadnu prijavu, u skladu sa Cenovnikom.

Prijava ispita koji su se održavali u periodu od 6. do 9. jula je moguća za studente koji su imali pozitivan test na COVID-19 kao i studente koji su bili u izolaciji. Takođe, ukoliko je student prijavio neki ispit koji se održavao u navedenom periodu, a nije izlazio na polaganje ispita u julskom ispitnom roku, može da prijavi taj konkretan predmet za polaganje u avgustovskom ispitnom roku.

Za one predmete koji se polažu iz više delova, a gde nije predviđeno da se priznaje deo položenog ispita u narednim rokovima, deo ispitnih obaveza položenih u julskom ispitnom roku položenih pre 10. jula će važiti i u avgustovskom roku.

Studenti koji donesu pismeni dokaz da su u toku junskog i julskog isptinog roka bili zaraženi virusom COVID-19, mogu da prijave ispite bez naknade.

Prijava ispita će se vršiti na mejl adresu osnovne.studije@fon.bg.ac.rs od 14. do 22. jula. Prilikom prijave ispita, u mejlu je potrebno navesti ime, prezime, broj indeksa i ispite koji se polažu. Ukoliko ispit ima i pismeni i usmeni deo, potrebno je navesti da li se polažu oba dela ili samo usmeni deo ispita. Studentima koji ispunjavaju predviđene uslove za prijavu ispita za julski ispitni rok, ne plaćaju prijavu ispita za avgustovski ispitni rok ukoliko su ti ispiti prijavljeni za polaganje u julskom ispitnom roku.

Tačan datum i raspored ispita za avgustovski ispitni rok će biti naknadno objavljen.