Почетна / Вести основне студије / BAYHОST стипендије за студирање и истраживачке боравке у Немачкој

BAYHОST стипендије за студирање и истраживачке боравке у Немачкој

Баварско Министарство за образовање, науку и уметност нуди Bayhost, једногодишње стипендије за постдипломске студије, докторске студије и истраживачке боравке у школској 2021/2022. години. Стипендије су намењене кандидатима из земаља Централне, Источне и Југоисточне Европе у циљу размене студената, знања и примера добре праксе.

Баварска је једна од најнапреднијих и просторно највећа област Немачке са својим центром у Минхену. Последњих деценија убрзано напредује чему сведочи и чињеница да баварски универзитети и школство заузимају посебно место на међународној лествици када су у питању лидери за научна истраживања и развој. Бил Гејтс Баварску назива Меком високе технологије, говорећи да озбиљан бизнис треба потражити у срцу Европе, у Минхену.

Баварски универзитети водећи су извор иновација и напретка, носећи титулу једних од најутицајнијих и најбоље рангираних универзитета на нивоу света. У последњих неколико година ови универзитети пролазе кроз фазу интензивне интернационализације стварајући велики број међународних прилика. Данас се баварски универзитети могу похвалити са готово 4000 остварених међународних сарадњи са универзитетима из преко 120 земаља света. Импозантна је и чињеница да 11% њихових студената чине странци.

Рок за пријаву на конкурс је до 1. децембра ове године. За више информација о условима конкурса, начину пријаве и висини стипендије посетите www.bayhost.de