Početna / Vesti osnovne studije / BAYHOST stipendije za studiranje i istraživačke boravke u Nemačkoj

BAYHOST stipendije za studiranje i istraživačke boravke u Nemačkoj

Bavarsko Ministarstvo za obrazovanje, nauku i umetnost nudi Bayhost, jednogodišnje stipendije za postdiplomske studije, doktorske studije i istraživačke boravke u školskoj 2021/2022. godini. Stipendije su namenjene kandidatima iz zemalja Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope u cilju razmene studenata, znanja i primera dobre prakse.

Bavarska je jedna od najnaprednijih i prostorno najveća oblast Nemačke sa svojim centrom u Minhenu. Poslednjih decenija ubrzano napreduje čemu svedoči i činjenica da bavarski univerziteti i školstvo zauzimaju posebno mesto na međunarodnoj lestvici kada su u pitanju lideri za naučna istraživanja i razvoj. Bil Gejts Bavarsku naziva Mekom visoke tehnologije, govoreći da ozbiljan biznis treba potražiti u srcu Evrope, u Minhenu.

Bavarski univerziteti vodeći su izvor inovacija i napretka, noseći titulu jednih od najuticajnijih i najbolje rangiranih univerziteta na nivou sveta. U poslednjih nekoliko godina ovi univerziteti prolaze kroz fazu intenzivne internacionalizacije stvarajući veliki broj međunarodnih prilika. Danas se bavarski univerziteti mogu pohvaliti sa gotovo 4000 ostvarenih međunarodnih saradnji sa univerzitetima iz preko 120 zemalja sveta. Impozantna je i činjenica da 11% njihovih studenata čine stranci.

Rok za prijavu na konkurs je do 1. decembra ove godine. Za više informacija o uslovima konkursa, načinu prijave i visini stipendije posetite www.bayhost.de