Почетна / Вести насловна страна / Отворен XVII Међународни симпозијум SymOrg 2020

Отворен XVII Међународни симпозијум SymOrg 2020

Данас је отворен XVII Међународни симпозијум SymOrg 2020 на тему Business and Artificial Intelligence. Специфичност овогодишњег Симпозијума огледа се у извођењу путем онлајн платформе услед тренутне ситуације изазване пандемијом вируса covid-19.

На самом почетку топлу добродошлицу учесницима je пожелео проф. др Душан Старчевић, председник Програмског одбора SymOrg 2020. Професор Старчевић се кратко  осврнуо на актуелност теме Симпозијума и објаснио да вештачка интелигенција као дисруптивна технологија значајно мења начин функционисања потрошача, индустрија, као и пословања уопште.

Проф. др Сања Маринковић, продекан за међународну сарадњу и председник Организационог одбора SymOrg 2020 је упознала учеснике са програмом Симпозијума. Информисала је присутне да овогодишњи Симпозијум садржи 94 научна рада са више од 200 аутора из Србије и иностранства и да ће радови бити презентовани у 11 различитих секција. Поред секција, професорка Маринковић најавила је две радионице у организацији проф. др Драгана Вукмировића и проф. др Зорана Шеварца.

Први пленарни дан SymOrg 2020 посвећен је различитим аспектима односа између вештачке интелигенције и пословања о којима су нам говорили уводничари и то:

  • Др Моше Варди, редовни професор, Rice University, US
  • Др Блаж Зупан, редовни професор, University of Ljubljana, Slovenia
  • Др Владан Девеџић, редовни професор, Faculty of Organizational Sciences, Serbia
  • Др Милица Ђурић Јовичић, директор, Science Fund of the Republic of Serba
  • Др Хари Кетамо, CEO of Hedai company, Finland

Искуства у пракси на тему вештачке интелигенције у пословању представили су:

  • Др Раде Матић, Belgrade Business and Arts Academy of Applied Studies, Serbia
  • Др Милан Доброта, CEO at Agremo, Serbia

Међународни симпозијум Факултета организационих наука SymOrg основан је 1989. године. Од оснивања, Факултет организационих наука сваке друге године традиционално организује симпозијум SymOrg са циљем унапређења теорије и праксе менаџмента и сродних дисциплина. Симпозијум окупља домаћу и међународну академску и научну јавност, представнике корпоративног, јавног и невладиног сектора, као и студенте основних, мастер и докторских студија који кроз представљање својих досадашњих резултата, сазнања и искустава учествују у разматрању и анализи релевантних питања из области менаџмента.

naslovna2         naslovna4

naslovna5         naslovna3

 naslovna-1