Početna / Vesti naslovna strana / Otvoren XVII Međunarodni simpozijum SymOrg 2020

Otvoren XVII Međunarodni simpozijum SymOrg 2020

Danas je otvoren XVII Međunarodni simpozijum SymOrg 2020 na temu Business and Artificial Intelligence. Specifičnost ovogodišnjeg Simpozijuma ogleda se u izvođenju putem onlajn platforme usled trenutne situacije izazvane pandemijom virusa covid-19.

Na samom početku toplu dobrodošlicu učesnicima je poželeo prof. dr Dušan Starčević, predsednik Programskog odbora SymOrg 2020. Profesor Starčević se kratko  osvrnuo na aktuelnost teme Simpozijuma i objasnio da veštačka inteligencija kao disruptivna tehnologija značajno menja način funkcionisanja potrošača, industrija, kao i poslovanja uopšte.

Prof. dr Sanja Marinković, prodekan za međunarodnu saradnju i predsednik Organizacionog odbora SymOrg 2020 je upoznala učesnike sa programom Simpozijuma. Informisala je prisutne da ovogodišnji Simpozijum sadrži 94 naučna rada sa više od 200 autora iz Srbije i inostranstva i da će radovi biti prezentovani u 11 različitih sekcija. Pored sekcija, profesorka Marinković najavila je dve radionice u organizaciji prof. dr Dragana Vukmirovića i prof. dr Zorana Ševarca.

Prvi plenarni dan SymOrg 2020 posvećen je različitim aspektima odnosa između veštačke inteligencije i poslovanja o kojima su nam govorili uvodničari i to:

  • Dr Moše Vardi, redovni profesor, Rice University, US
  • Dr Blaž Zupan, redovni profesor, University of Ljubljana, Slovenia
  • Dr Vladan Devedžić, redovni profesor, Faculty of Organizational Sciences, Serbia
  • Dr Milica Đurić Jovičić, direktor, Science Fund of the Republic of Serba
  • Dr Hari Ketamo, CEO of Hedai company, Finland

Iskustva u praksi na temu veštačke inteligencije u poslovanju predstavili su:

  • Dr Rade Matić, Belgrade Business and Arts Academy of Applied Studies, Serbia
  • Dr Milan Dobrota, CEO at Agremo, Serbia

Međunarodni simpozijum Fakulteta organizacionih nauka SymOrg osnovan je 1989. godine. Od osnivanja, Fakultet organizacionih nauka svake druge godine tradicionalno organizuje simpozijum SymOrg sa ciljem unapređenja teorije i prakse menadžmenta i srodnih disciplina. Simpozijum okuplja domaću i međunarodnu akademsku i naučnu javnost, predstavnike korporativnog, javnog i nevladinog sektora, kao i studente osnovnih, master i doktorskih studija koji kroz predstavljanje svojih dosadašnjih rezultata, saznanja i iskustava učestvuju u razmatranju i analizi relevantnih pitanja iz oblasti menadžmenta.

naslovna2         naslovna4

naslovna5         naslovna3

 naslovna-1