Почетна / Вести основне студије / Програм стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић

Програм стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић

Програм стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић омогућава студентима и кандидатима који су недавно дипломирали да стекну прво радно искуство у водећим компанијама у Немачкој. Током протеклих 17 година, више од 800 младих професионалаца из земаља Западног Балкана добило је прилику да буде део овог програма. Изабрани кандидати су провели од три до шест месеци у Немачкој, где су добили прилику да прошире своје знање стечено током студија и примене га у пракси. По повратку у њихове земље, сви су са лакоћом пронашли посао у струци. Поред тога, стипендисти су организовани у регионалну алумни мрежу, где константно добијају прилике да се усавршавају у складу са потребама локалног тржишта рада.

Следећа генерација стипендиста започеће своје праксе у Немачкој 1. јула 2021. године. Конкурс за пријаве биће отворен од 1. октобра 2020. до 16. новембра 2020., а заинтересовани се могу информисати о бенефитима Програма и процедури аплицирања овдe.

Због тренутне ванредне ситуације, презентације програма одржаће се онлине преко Зоом апликације. Презентације ће бити одржане у три термина и њима можете приступити путем клика на жељени датум:

  1. 22.10.2020. u 18 h
  2. 27.10.2020. u 11 h – Посебно за студенте Факултета организационих наука и Економског факултета
  3. 2.11.2020. u 14 h

Прилог 1