Početna / Vesti osnovne studije / Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić

Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić

Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić omogućava studentima i kandidatima koji su nedavno diplomirali da steknu prvo radno iskustvo u vodećim kompanijama u Nemačkoj. Tokom proteklih 17 godina, više od 800 mladih profesionalaca iz zemalja Zapadnog Balkana dobilo je priliku da bude deo ovog programa. Izabrani kandidati su proveli od tri do šest meseci u Nemačkoj, gde su dobili priliku da prošire svoje znanje stečeno tokom studija i primene ga u praksi. Po povratku u njihove zemlje, svi su sa lakoćom pronašli posao u struci. Pored toga, stipendisti su organizovani u regionalnu alumni mrežu, gde konstantno dobijaju prilike da se usavršavaju u skladu sa potrebama lokalnog tržišta rada.

Sledeća generacija stipendista započeće svoje prakse u Nemačkoj 1. jula 2021. godine. Konkurs za prijave biće otvoren od 1. oktobra 2020. do 16. novembra 2020., a zainteresovani se mogu informisati o benefitima Programa i proceduri apliciranja ovde.

Zbog trenutne vanredne situacije, prezentacije programa održaće se online preko Zoom aplikacije. Prezentacije će biti održane u tri termina i njima možete pristupiti putem klika na željeni datum:

  1. 22.10.2020. u 18 h
  2. 27.10.2020. u 11 h – Posebno za studente Fakulteta organizacionih nauka i Ekonomskog fakulteta
  3. 2.11.2020. u 14 h

Prilog 1