Početna / Vesti naslovna strana / Dan Fakulteta organizacionih nauka

Dan Fakulteta organizacionih nauka

Fakultet organizacionih nauka 4. novembra 2020. godine, obeležava 51 godinu od osnivanja i 49 godina od početka nastave na Fakultetu. Tokom pet decenija, Fakultet organizacionih nauka se, kao najmlađi član Univerziteta u Beogradu, neprekidno razvijao i postao lider u regionu na tržištu obrazovanja u oblastima informacionih sistema i tehnologija i menadžmenta i organizacije.

Od početka pa do danas, Fakultet odlikuje otvorenost prema akademskom i poslovnom okruženju, prilagođavanje promenama i fleksibilnost, ali i inovativnost kao rezultat intenzivne komunikacije sa partnerima iz zemlje i inostranstva. Rezultati Fakulteta i studenata u prethodnom periodu nastali su zahvaljujući predanom radu svih zaposlenih, motivaciji i timskom radu, kao i multidisciplinarnom pristupu u razvoju teorijskih koncepata i rešenja za potrebe prakse.

Nepovoljna epidemiološka situacija izazvana širenjem korona virusa COVID 19 nas ove godine sprečava da se okupimo i obeležimo Dan Fakulteta na tradicionalan način uz Svečanu akademiju, ali svakako možemo podeliti zadovoljstvo zbog postignutih rezultata u ovim teškim uslovima rada.

Deceniju unazad se možemo pohvaliti činjenicom da smo prvi na Univerzitetu u Beogradu po broju prijavljenih kandidata za upis, ali i po kvalitetu kandidata koji konkurišu. Dodatni značaj ova godina ima i iz još jednog važnog razloga, a to je proširenje prostornog kapaciteta, koje će nam obezbediti veći broj studenata na sva tri nivoa studija, ali i bolje uslove za rad u razvoju naučnih disciplina.