Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а освојили су другу награду на првом регионалном такмичењу „Serbian Cybersecurity Challenge 2020 – From Zero to Hero“

Студенти ФОН-а освојили су другу награду на првом регионалном такмичењу „Serbian Cybersecurity Challenge 2020 – From Zero to Hero“

Тим HackaFon при Лабораторији за Дигиталну форензику Катедре за Информационе Технологије, састављен од студената 3. и 4. године Факултета организационих наука: Мирко Никић, Марија Челиковић, Урош Станимировић и Бранислав Стојановић, под менторством доц. др. Бојана Јовановића, освојио је другу награду на регионалном такмичењу „Serbian Cybersecurity Challenge 2020 – From Zero to Hero“.  Конкуренцију су чинили тимови из Србије: Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу, Висока техничка школа струковних студија Суботица, Северне Македоније: Војна Академија Скопље и Хрватске: Универзитет у Загребу (Факултет организације и информатике, Вараждин).

Serbian Cybersecurity Challenge (SCC)  је такмичење у којем студенти морају да реше изазове из ИТ безбедности.  Такмичење је организовано и финансирано од стране Erasmus+ програма и Information Security Services Education in Serbia – ISSES пројекта.

У двофазном такмичењу, решавали су задатке из области Етичког хаковања:  Веб хаковањe,  Крипто хаковање и Реверзног инжењеринга.  Полуфинале је одржано 28. и 29. марта 2020. године помоћу Avatao платформе, а финале 22. октобра помоћу CYBER RANGES by Silensec платформе.