Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а трећи на светском такмичењу у решавању студије случаја у Порту

Студенти ФОН-а трећи на светском такмичењу у решавању студије случаја у Порту

Студенти Case Study Club-a ФОН-а: Доротеа Вучковић, Зорана Дуловић, Душан Вишњић и Мартина Лукић под ментроством проф. др Весне Дамњановић и Лазара Ђелића освојили су треће место на светском такмичењу у решавању студије случаја FEP – U.Porto International Case Competition 2020 у Порту у Португалији. Светско такмичење одржало се онлајн у периоду од 17. до 20. новембра 2020. године. Учествовало је укупно 12 универзитета и 48 студената из целог света.

Студенти су решавали студију случаја 34 сати за платформу dott.pt, националног статуп лидера у онлајн трговини. Задатак студије случаја је био да се предложи како би компанија требало да планира раст у наредној години са стратешким правцима и планом имплементације, посматрајући новонастале промене под утицајем пандемије на пословање. Стратегије студената Факултета организационих наука су се односиле на предлоге: унапређења дигиталне путање и искуства потрошача, креирање програма лојалности за продавце и потрошаче на платформи, као и примену нових технолошких решења (360 video и Augmented Reality) на примеру модне индустрије у Португалу.

Наши студенти су победили у прелименарној рунди тимове: Technological University Dublin из Ирскем, Universities of New Zealand са Новог Зеланда, и Florida State University из Сједињених Америчких Држава. У финалу такмичења наступали су заједно са и Wilfried Laurier University из Канаде, победником такмичења и University of New South Wales из Аустралије, који је освојио друго место. Поред њих на такмичењу су учествовали: Thammasat Универзитет са Тајланда, National University of Singapore из Сингапура, FIA Business School из Бразила, BI Norwegian Business School из Норвешке и Porto Univerzitet као домаћин такмичења.

Жири су чинили представници топ менаџмента водећих компанија у Португалу, као и консултанти водећих консултантских кућа: McKinsey&Company, Bain&Company, Deloitte. Студенти ФОН-а похваљени су за креативно и иновативно решење, презентационе вештине, тимску повезаност чланова као и стратешки приступ разумевања тржишта Португала.

Захваљујемо се Лазару Ђелићу, менаџеру за кључне купце који је запослен у компанији Унилевер у Чешкој као и Владимиру Матовићу, који ради у Адидасу у Немачкој, алумни менторима Case Study Club-a ФОН-а, који су помогли у току процеса припрема за такмичење. Честитамо студентима на сјајном резултату!

Додатне информације можете видети на https://icc.fep.up.pt/international-competition/ .