Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a treći na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Portu

Studenti FON-a treći na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Portu

Studenti Case Study Club-a FON-a: Dorotea Vučković, Zorana Dulović, Dušan Višnjić i Martina Lukić pod mentrostvom prof. dr Vesne Damnjanović i Lazara Đelića osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja FEP – U.Porto International Case Competition 2020 u Portu u Portugaliji. Svetsko takmičenje održalo se onlajn u periodu od 17. do 20. novembra 2020. godine. Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta i 48 studenata iz celog sveta.

Studenti su rešavali studiju slučaja 34 sati za platformu dott.pt, nacionalnog statup lidera u onlajn trgovini. Zadatak studije slučaja je bio da se predloži kako bi kompanija trebalo da planira rast u narednoj godini sa strateškim pravcima i planom implementacije, posmatrajući novonastale promene pod uticajem pandemije na poslovanje. Strategije studenata Fakulteta organizacionih nauka su se odnosile na predloge: unapređenja digitalne putanje i iskustva potrošača, kreiranje programa lojalnosti za prodavce i potrošače na platformi, kao i primenu novih tehnoloških rešenja (360 video i Augmented Reality) na primeru modne industrije u Portugalu.

Naši studenti su pobedili u prelimenarnoj rundi timove: Technological University Dublin iz Irskem, Universities of New Zealand sa Novog Zelanda, i Florida State University iz Sjedinjenih Američkih Država. U finalu takmičenja nastupali su zajedno sa i Wilfried Laurier University iz Kanade, pobednikom takmičenja i University of New South Wales iz Australije, koji je osvojio drugo mesto. Pored njih na takmičenju su učestvovali: Thammasat Univerzitet sa Tajlanda, National University of Singapore iz Singapura, FIA Business School iz Brazila, BI Norwegian Business School iz Norveške i Porto Univerzitet kao domaćin takmičenja.

Žiri su činili predstavnici top menadžmenta vodećih kompanija u Portugalu, kao i konsultanti vodećih konsultantskih kuća: McKinsey&Company, Bain&Company, Deloitte. Studenti FON-a pohvaljeni su za kreativno i inovativno rešenje, prezentacione veštine, timsku povezanost članova kao i strateški pristup razumevanja tržišta Portugala.

Zahvaljujemo se Lazaru Đeliću, menadžeru za ključne kupce koji je zaposlen u kompaniji Unilever u Češkoj kao i Vladimiru Matoviću, koji radi u Adidasu u Nemačkoj, alumni mentorima Case Study Club-a FON-a, koji su pomogli u toku procesa priprema za takmičenje. Čestitamo studentima na sjajnom rezultatu!

Dodatne informacije možete videti na https://icc.fep.up.pt/international-competition/ .